Hvidkålssalat med æble og dild

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Salater

Nogle elsker kål, andre er knap så begejstrede. Jeg tror, at er man ikke så vild med kål, er det ofte fordi det skæres i for grove stykker. Når kål skæres helt fint, er det meget lettere at spise, og det lader de andre ingredienser indtage deres plads. De forsvinder nemmere i mængden, hvis man kæmper med at tygge sig igennem grove stykker af kål. Et mandolinjern er perfekt til at snitte kålen ultra tyndt, men har du en skarp kniv og lidt tålmodighed, så går det også. 

Ingredienser:

4-5 personer

500 g. hvidkål
1 æble
1 potte dild
lidt salt
knap 1/4 tsk. vaniljepulver
4 spsk. mandelfløde
1 spsk. citronsaft
citronskal af 1/4 citron
1 tsk. kokosblomstsirup
25 g. pinjekerner

Sådan gør du:

Rist pinjekernerne ved middelvarme til de begynder at tage farve. Tag dem af varmen og lad dem herefter køle af. Rør mandelfløde, citronsaft, citronskal, vaniljepulver og kokosblomstsirup sammen til dressing. Smag til med lidt salt.

Snit hvidkålet helt fint - evt. på et mandolinjern. Fjern æbleskroget og skær æblet i tynde skiver, som skæres i mindre tern. Vask og hak dilden fint.

Bland tilsidst alle ingredienser til salaten og den er klar til servering.