Romkugler
Efterårsferien er i gang, og kigger du i tilbudsaviserne fra supermarkederne, så er der masser af tilbud på slik, chips og kage. Glem alt om de tilbud og gå i stedet i gang med romkuglerne her.
PS: Opskriften er fra min og Kirsten Bøjstrups kogebog "Det smager sødt", som udkommer ONSDAG D. 30. OKTOBER PÅ FORLAGET TURBINE.
25 mindre eller 10 store kugler.
Ingredienser:
200 g dadler
50 g rosiner
80 g mandler
2 tsk. kakao
½ spsk. kokosolie
1 drys vaniljepulver
romessens efter smag
kokosmel til at trille kulgerne i
Så let er det:
Sæt dadlerne i blød i 1- 2 timer og hæld efterfølgende vandet fra. Bruger du friske eller meget bløde dadler er det ikke nødvendigt at sætte dem i blød. Hak mandlerne groft i foodprocessoren. Tilsæt alle de øvrige ingredienser og kør massen indtil mandler, dadler og rosiner er fint hakket. Det er nødvendigt at skrabe ned ad siderne undervejs. Vend massen ud på en stykke bagepapir og tril kugler som vendes i kokosmel.
Kan opbevares i køleskabet i 1-2 uger. Kan også fryses, så kan de holde lidt længere.
Vil du have farvet kokosmel, gør du følgende:
Pink: 20 g. kokosmel blendes med ca. 2 tsk. rødbedesaft fx fra syltede rødbeder
Grøn: 20 g. kokosmel blendes med 2 mindre stykker frossen spinat
Lilla: 20 g. kokosmel blendes med 2-3 blåbær
Skal du være en af de heldige, der får bogen med 20% RABAT? Bogen kan FORUDBESTILLES HER
Skriv til mig, så sender jeg dig rabatkoden, som du skal indtaste for at få rabatten.