Solskinskugler
Sødt, friskt og lidt stærkt er en ganske god kombination - og så er farven lige til at blive glad af. Det fine og meget gule kokosmel får du ved at blende kokosmel med gurkemeje og en anelse vand.
Så uanset vejr og vind kan du få solskin i maven:-) Kuglerne passer perfekt til en lille kaffe/te-pause eller som en lækker afslutning på et godt måltid.
Ingredienser:
32 stk.
300 g. dadler
50 g. kokosmel
50 g. solsikkekerner
knap ½ tsk. vaniljepulver
fint revet skræl af 1 citron
1½ spsk. citronsaft
½ tsk. gurkemejepulver
2-3 cm. ingefær - fint revet
Kokosdrys til at trille kuglerne i:
30 g. kokosmel
knap 1/4 tsk. gurkemeje
1/4 tsk. vand
Sådan gør du:
Sæt dadlerne i blød i ca. 2 timer med mindre, du bruger meget bløde dadler. Hæld vandet fra dadlerne og lad dem dryppe godt af.
Rist solsikkekernerne til de begynder at blive gyldne og tilsæt så kokosmelet og hæld blandingen over i en skål, så snart kokosmelet også har fået lidt farve.
Kom dadlerne i foodprocessoren og kør til de er hakket i stykker. Tilsæt de øvrige ingredienser og kør det hele i foodprocessoren, indtil det bliver en sammenhængende masse. Det kan være nødvendigt at skrabe ned ad siderne og give foodprocessoren en lille pause ind i mellem.
Sæt dadelmassen på køl så den bliver mere fast gerne 30 minutter eller mere.
Lav drysset til at trille kuglerne i ved at komme kokosmel, gurkemeje og vand i en minihakker og blend det til kokosmelet er findelt og har fået en smuk gul farve.
Tril dadelmassen til kugler og tril kuglerne i det gule kokosmel.
Kuglerne opbevares i køleskabet i en tætsluttende beholder, og kan holder sig en uges tid – måske mere. De kan også fryses ned.