Tørrede æbleringe
Der er absolut ingen hokus pokus i at lave æbleringe, og når man har masser af æbler er det en god måde at bruge dem på. Og du kan også bruge de æbler, der er ved at være lidt kedelige. Jeg har krydret med henholdsvis kanel, vaniljepulver og kardemomme, men de kan selvfølgelig også laves au naturel. Denne gang har jeg lavet dem i ovnen, men næste gang vil jeg prøve at lave dem i min frugttørrer.
Ingredienser:
2 bageplader
ca. 4 æbler alt efter størrelse
lidt kanel, kardemomme og vaniljepulver
Sådan gør du:
Vask æblerne og fjern kernehuset enten med en urtekniv eller en kernehusudstikker. Skær æblerne i tynde ringe og læg ringene på bageplader beklædt med bagepapir. Det er vigtigt at ringene er ca. lige tykke, ellers har de ikke samme bagetid. Drys ringene med krydderier og bag dem i ovnen på 100 grader varmluft i 1 time/1 time og 15 minutter til de er sprøde. Du kan evt. vende dem undervejs.
Hvis du bedre kan lide dem lidt bløde og seje skal de naturligvis have kortere tid i ovnen. Vær obs på at holdbarheden ikke er så lang, når de er bløde (men de bliver nok hurtigt spist alligevel).
Som sagt er der æbletema her på bloggen. Du kan læse mere om æbler og sundhed i min post An apple a day keeps the doctor away.
Og her er opskriften på Æblekage med crumble .