Squash-humus

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Øvrige lækkerier

Squash-humus trinevesteraa.dk
Jeg kom sådan til at grine af min mand, da vi smagte på humusen. Han kunne rigtig godt lide den, og han synes, det er en god måde at bruge squash på. For som han sagde: "Squash er en underlig grøntsag - der er alt for meget af den og så smager den ikke ret godt". Tror egentlig det opsummerer mange mænds holdning til squash. Jeg kender i hvert fald andre, der er helt enige med min mand. 

Men jeg synes squash smager godt, men det gælder om at tilberede den rigtigt. Squashen er i denne opskrift først bagt i ovnen sammen med løg og chili og herefter blendet med kikærterne. 

Ingredienser:

400 g. squash
1 mellem løg
1 stykke frisk chili ca. 1 cm eller mere alt efter smag
1 fed hvidløg
½ spsk. olivenolie
salt og peber


350 g. kogte kikærter
1 håndfuld bredbladet persille
1 spsk citronsaft med skal af citron
½ spsk. olivenolie
salt og peber

Sådan gør du:

Skær squash og løg i grove tern. Chilien og hvidløg hakkes i mindre stykker. Bland grøntsagerne med ½ spsk. olivenolie salt og friskkværnet peber, kom dem i et ildfast fad og bag dem i ovne i 30 minutter på 175 grader. Vend grøntsagerne undervejs. Når grøntsagerne er bagte køles de af.

Kom kikærter, bagte grøntsager, bredbladet persille, ½ spsk. olivenolie og citronsaft med skal i foodprocessoren/blenderen og kør indtil du har en ensartet masse. Smag til med salt, peber og evt. mere chili og hvidløg. 

Humusen er nu klar til at komme i pita, wraps, på brød, dyppe grøntsager, eller hvad du ellers finder på.