Ristede kikærter
Ristede kikærter med salt. cayennepeber og kanel. Krydderierne kan udskiftes alt efter, hvad du har lyst til.
Dagen efter en god fest med lidt rigeligt våde varer melder salttrangen sig uden undtagelse hos mig. I går var sådan en aften! Men med godt skal ondt fordrives og i forbindelse med min lille hyldest til bælgfrugter, vil jeg lige gøre opmærksom på en god snack, der kan klare salttrangen. Den er også væsentlilg sundere end de andre ting, man kan komme til at kaste sig over, når man bare skal have salt.
Ingredienser:
175 g. kogte kikærter
½ tsk. kokosolie
cayennepeber
kanel
salt
Sådan gør du:
Dup kikærterne tørre med et rent viskestykke. Smelt kokosolien og hæld den over kikærterne sammen med salt, cayennepeber og kanel (hvor meget af hver bestemmer dine smagsløg). Rør rundt og fordel kikærterne på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag kikærterne på 150 grader i ca. 1 time. De skal være helt knasende, når de tages ud.
Spises som de er eller brug dem i salatskålen som det sprøde indslag.