Pesto med ukrudt

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Øvrige lækkerier

Pesto med ukrudt trinevesteraa.dk
Hjemmelavet pesto er skønt og særligt, når man bare kan gå ud i haven og finde flere af ingredienserne. Når du plukker ukrudt, så tag kun de nye, spæde blade ellers bliver pestoen for bitter. De bitre urter er ellers gode for fordøjelsen, men det kan blive for bittert.  
Opskriften er uden ost, men for mere ostesmag kan du tilsætte gærflager.

Ingredienser:

2 spsk. solsikkekerner
1 spsk. mandler
1 dl. rucola (tæt pakket)
1 dl. grønkål (tæt pakket)
1 dl. ukrudt (tæt pakket) - jeg har brugt brændenælde, skvalderkål og mælkebøtteblade 
4-5 spsk. olivenolie
evt. lidt vand
½-3/4 spsk. citronsaft med skræl af citron
et drys chili
salt og frisk kværnet peber

Sådan gør du:

Rist solsikkekerner og mandler på panden ved lav varme. Når solsikkekernerne har fået lidt farve tages de af og afkøler.

Brændenældebladene skoldes med kogende vand og skylles herefter i koldt vand med, skvalderkål, mælkebøtte, rucola og grønkål. Kør det tør i en salatslynge.

Kom solsikkekerner og mandler i foodprocessoren og hak det fint. Tilsæt de øvrige ingredienser og kør indtil det har konsistens som en grov pesto. Tilsæt evt. lidt vand og smag pestoen til.

Smager rigtig godt til kolde, kogte kartofler og æg.