Syltede rødbeder

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Frokost


Jeg ville ønske, at jeg havde opfundet denne skønne opskrift på syltede rødbeder. Det har jeg desværre ikke, men jeg har fået lov at bringe den her på bloggen af Lisbeth Tordendahl. Opskriften stammer fra hendes bog: "Naturlig mad året rundt". Der er brugt æblemost til at søde med og skønne krydderier, som giver den lækreste smag. Jeg er fan!

Ingredienser:

Rødbeder ca. 1,2 kg

Lage:
3 3/4 dl. ufiltreret æblemost  
2 1/4 dl. æblecidereddike eller brun riseddike 
2½ spsk.shoyu (jeg brugte tamari i stedet)
1/4 tsk. havsalt
4 stk. hele nelliker
5 cm kanelstang 
2 tsk. sennepsfrø 
1 stort laurbærblad

Sådan gør du:

Skrub rødbederne og kog dem hele med skræl i letsaltet vand 30-40 minutter alt efter størrelsen. Hæld vandet fra og fyld gryden med koldt vand. Lad rødbederne køle af heri.

Skær top og bund af og gnid resten af skrællen af med fingrene. Skær rødbederne i skiver og læg dem i rene skoldede glas.
Kog lagen op og hæld den over rødbederne, så de dækkes helt og fordel krydderierne i glassene (klip kanelstang over).
Skru lågene til med det samme, så der dannes undertryk når lagen afkøles. Opbevares koldt og kan spises efter et døgn, men kan holde sig i månedsvis.

Du kan finde flere af Lisbeth Tordendahls opskrifter på hendes hjemmeside.