Udskriv

Tomattærte

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad

Tomattærte - blog
Tærter kan også sagtens laves vegansk, så æg er ikke nødvendige. Silken tofu er perfekt til formålet og giver et lækker cremet fyld. Tofu smager ikke af noget i sig selv, derfor skal der tilføjes krydderier og som her en kombination af sennep, vegansk mayonnaise, krydderurter og krydderier for at give smagsløgene noget at arbejde med. Ønsker du at din tærte skal have smag af æg, kan du bruge sort salt. Jeg tror sagtens, du kan bruge andre grøntsager end tomater, bare de ikke afgiver for meget væde, når de bages. 

Udskriv

Bagt blomkål

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad

Bagt blomkål - blog
Der er langt fra overkogt blomkål, der lugter alt for meget af kål (læs: prut) til sådan et lækkert bagt blomkål dækket af krydret dej og toppet med flagesalt og frisk rosmarin. Det kan spises til alverdens retter og er også en ret i sig selv med lidt humus eller til lækker veggi-delle til.

Udskriv

Grøntsagswok med spicy peanutsauce

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad

Grøntsagswok med spicy peanutsauce - blog
Jeg har ikke den store erfaring med wokretter, så jeg øver mig, og jeg synes faktisk det kan være svært at få stegt grøntsagerne tilpas. De skal gerne være lidt sprøde, når retten er klar til servering. Grøntsagernes konsistens betyder meget for det færdige resultat, for det er lækkert med variationen mellem bløde nudler, cremet sauce og sprøde grøntsager. Derfor skal alle grøntsagerne heller ikke svitses lige lang tid, for ellers bliver nogle af grøntsagerne for bløde inden andre er tilstrækkeligt møre. Det er også en mulighed at lave forskellig tykkelse på grøntsagsstavene alt efter, hvor lang tid de skal svitses. På den måde kan man muligvis komme alle grøntsagerne på panden samtidig. 

Det prøver jeg næste gang.