Blomkålsgratin

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad

Blomkål har jeg ikke selv i haven, men det har jeg tidligere haft. Men grønkål. persille og timian er jeg leveringdygtig i, og jeg elsker at lave med med hjemmedyrkede grøntsager, kål og urter. Derfor er det skønt, når jeg kan lave en opskrift, hvor en del af mine hjemmedyrkede urter og kål kommer i. Blomkålsgratin er også dejlig sommermad, der kan spises både lun eller kold. Den er velegnet til buffet, madpakken eller picknickkurven. Server et groft stykke brød, en god (tomat) salat og en perlende drik til, så er alt godt:-)

Grøntsagsmix med tofu og quinoa

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad

Nogle gange skal aftensmaden bare være let at lave og kræve et minimum af tid og overskud. Det betyder ikke, at vi behøver gå på kompromis med kvalitet og smag. Jeg er meget begejstret for diverse økologiske grøntsagsblandinger fra frost, som i en travl hverdag hurtigt kan forvandles til et lækkert og billigt måltid sammen med en portion kogt quinoa eller fuldkornsris. Desuden er grøntsager fra frost en god løsing her i foråret, hvor udvalget af friske grøntsager er lidt uinspirerende. Glæder mig til nye friske og sprøde sommergrøntsager:-)

Grønkålstærte

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad

Grønkål er fantastisk og kan bruges til meget forskelligt som smoothies, chips, salat, sushi og ikke mindst tærte. Grønkål er super sundt og indeholder megen calcium, kalium, fibre, klorofyl, A-vitamin, C-vitamin og K-vitamin. Den eneste ulempe ved grønkål er, at det tager lidt lang tid at rengøre og tjekke for orm. Det er man heldigvis fri for, hvis man køber det frossent, og flere supermarkeder har også rengjort og snittet grønkål til de nemme dage. Ellers er det tiden værd at gå i gang med rengøringsarbejdet selv, og man får virkelig meget mad for pengene.