Frikadeller med knoldselleri og sesam

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad

Jeg er ret glad for knoldselleri, men det har jeg ikke altid været. Som barn var jeg bestemt ikke vild med lige præcis den grøntsag. Jeg husker klart, når vi fik suppe med tern af knoldselleri, og jeg forsøgte altid at undgå at få for mange af dem på tallerkenen. Derfor er jeg som voksen blevet positivt overrasket, da jeg har fundet ud af, at knoldselleri er meget mere end den dårlige del af en pose suppeurter. Tilberedningsmåde har stor indflydelse på, hvordan selleri smager, og selvom jeg godt kan lidt kogt knoldselleri i dag, så synes jeg, bagt eller stegt knoldselleri er endnu bedre. Knoldselleri er også meget velegnet til frikadeller, og har du også haft knoldselleri-fobi, så kan du sagtens slippe af med den ved at lave en portion frikadeller.

Hokkaidosuppe

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad

Når temperaturen falder og efteråret for alvor melder sin ankomst, er suppe helt fantastisk at varme sig på. Hokkaidogræskar er i sæson lige nu og meget velegnet til suppe - gerne en der indeholder masser af varmende og lidt stærke krydderier til at afbalancere den søde smag fra græskarret. For at gøre suppen til et virkelig lækkert og mættende måltid er rigeligt med topping helt afgørende, så vær endelig ikke næring med lækre ting at at komme ovenpå.

Sushisandwich

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad

Jeg synes, det er så smart med sushisandwich. Selvom det fuldsætændig er det samme som almindelig sushi, giver det et twist, at det præsenteres på en anden måde. Derudover er det lettere at tage med sig, hvis man vil flotte sig med en sushisandwich i madpakken. Jeg synes også, det går lidt hurtigere at lave sushisandwich sammenlignet med almindelig sushi. Forberedelsen er den samme, men selve det at lave sandwichen går rimelig hurtigt. Jo flere farverige grøntsager du kan bruge, jo bedre vil jeg fristes til at sige, for det bliver meget dekorativt, når sandwichen skæres over.