Havtorn-bananis

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Desserter

Jeg er helt ind i hjertet kæmpe fan af is med chokolade, karamel, peanutterbutter mm. Det kan ikke blive for "chokoladet" til min smag, men alligevel sniger trangen til en mere forfriskende is sig ind på mig. Derfor laver jeg nogle gange Spirulina-is med lime (spirulina kan erstattes med matcha), men havtorn giver også en meget forfriskende smag. Havtorn er desuden super sunde og indeholder meget C-vitamin og desuden A- og E-vitamin samt forskellige B-vitaminer, carotinoider og fenoler (plantestoffer der virker som antioxidanter). Den enkelumættede omega 7 fedtsyrer palmitolsyre, der kan have gunstig virkning på hud og slimhinder, findes også i havtorn. Du kan læse mere om havtorn og andre superfoods i min artikel "Superfoods - fyld kroppen og boost systemet" i bladet Naturli. Men nu til opskriften, for de sunde sager virker jo kun, hvis vi spiser dem (som is).

Hjemmelavet marcipan

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Desserter

Marcipan er ikke svært at lave og kræver heller ikke mange ingredienser, og jeg synes, det er lækkert at have sin helt egen hjemmelavede marcipan. Jeg afskaller ikke mandlerne, og derfor bliver marcipanmassen mørk. Du kan naturlivis vælge at fjerne skallen, så du får en lidt finere og lysere marcipan, men da sødmen kommer fra kokosblomstsukker vil marcipanen under alle omstændigheder blive ret mørk.

Chokoladesoftice

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Desserter

Jeg er en stor fan af chokoladeis, og jeg spiser tit og ofte denne is som et lækkert mellemmåltid eller som en dessert. Jeg er også stor fan af at kunne gemme grøntsager i søde sager og særligt kogte søde kartofler er geniale til det. Mængden af søde kartofler er ikke stor, men alle tricks (og mængder) gælder, når vi gerne vi hæve indtaget af grøntsager. Hvis vi skal have vores mindst 600 g. frugt og grønt (heraf mest grønt) dagligt, bliver vi nødt til at fordele det løbende over dagen, for det kan ikke lade sig gøre, hvis vi kun for alvor spiser grøntsager til aftensmaden. 

Hop med på isvogne og få grøntsagerne med i købet:-)