Udskriv

Valnøddeboller med amarant og quinoa

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Bagværk

Valnøddeboller med amarant og quinoa - blog
Amarant giver en rigtig lækker smag til bagværk, men man skal være lidt varsom med, hvor stor en del af den samlede melmængde, der er amarantmel. Brødet kan nemlig blive klistret, hvis der er for meget amarantmel i. Jeg synes balancen er fin i disse boller, så de er lækre og svampede uden at klistre. Hvis du ikke har prøvet at komme tahin og granatæblekerner oven på, må du simpelthen prøve det - det smager dejligt og står højt på listen hos mig. 

Udskriv

Kikærtebrød med kartoffel og spinat

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Bagværk

Kikærtefoccacia - blog
Dette brød er en slags hybrid, for det er vist blevet en blanding mellem en kartoffel-spinat tortilla og et focacciabrød. Ikke desto mindre er det en lækkert brød at servere lunt til tapas, salat og suppe. Jeg har også tit brugt det på madpakken, fordi det mætter rigtig godt. Jeg synes dog, det smager allerbedst samme dag, det er bagt, men det kan sagtens ristes eller lunes i dagene efter. 

Udskriv

Knækbrød med gurkemeje

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Bagværk

Knækbrød med gurkemeje - blog
Knækbrød er altid et hit at have på lager. Jeg synes, de er geniale til det hurtige og lette mellemmåltid. Men de er også super gode til både morgenmad eller frokost med lækket smørepålæg og en masse gnavegrønt. For lidt ekstra farve, smag og point på sundgedskontoen har jeg tilsat gurkemeje og peber. Gurkemeje har mange sundhedsfremmende egenskaber, og peber hjælper med til at øge optageligheden af gurkemejen. Derfor er de et godt makkerpar.