Choko cookies

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Bagværk

Jeg kan rigtig godt lide søde sager! Men jeg kan også bedst lide, at min mad ikke kun er tomme kalorier. Derfor er jeg vild med, når sunde råvarer kan mixes sammen og blive til en omgang choko cookies. Det er ikke sprøde cookies, men de er bløde og chewy. Jeg bruger dem som et mættende og sødt mellemmåltid sammen med en cafe latte eller en matcha latte. Har du en travl morgen, så går det også fint som morgenmad på farten.

Bananbrød

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Bagværk

Bananbrød er en klassiker, men her er det i en glutenfri og vegansk version. Det er samtidig en hybrid mellem kage og brød, og derfor kan det spises, som det er eller smøres med lidt god marmelade eller nøddesmør. Nøddesmørret kan med fordel toppes med bær. Brødet er perfekt til mellemmåltider både formiddag og eftermiddag og passer derfor godt til madpakker og skovtur. Hvis du vil forkæle dig selv yderligere, kan du nyde brødet til en kop Matcha Latte eller en Cafe latte.

Chufa-og kikærteknækbrød

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Bagværk

Chufamel er rigtig godt at bruge til knækbrød kiks og tærtebunde, fordi det giver sprødhed og knas. Chufamel er glutenfrit, fiberrigt og indeholder flere vitaminer og mineraler som E-vitamin, magnesium, jern, kalium og fosfor. De små runde chufaknolde kan spises af nøddeallergikere, netop fordi det er en knold og ikke en nød. Du kan læse mere om chufa i min artikel Chufa - en lille knold

Knækbrødene kan spises med lige, hvad du har lyst til, men jeg kan også godt lide at spise dem bare som de er. Det gør dem perfekte at tage med på farten som et mættende mellemmåltid sammen med lidt frugt og/eller grøntsagshapsere.