Boghvedeboller med græskarkernemel

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Bagværk

Det gik op for mig, at de fleste af mine opskrifter på boller indeholder mange kerner og rismel i varierende mængder. Jeg blander ofte rismel med andre meltyper, fordi jeg synes, at det er med til at gøre bollerne mere luftige og mindre tunge. Men nu havde jeg en klient, der skulle spise glutenfrit, men som ikke tålte ris og ikke var begejstret for mange kerner. Samtidig skulle der også være en del protein i bollerne. Jeg måtte derfor i køkkenet og eksperimentere og resultatet blev disse boller - dog med sesamfrø, men de gemmer sig lidt, så derfor tror jeg, at de kan spises, selvom man ikke er stor fan er kerner og frø. Boghvede, - quinoa og græskarkernemel indeholder alle en del protein, og bollerne er ikke blevet tunge og kompakte, selvom der ikke er rismel i.

Boghvedeboller med hel amarant

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Bagværk

Når jeg bager glutenfrit blander jeg altid flere typer af mel, frø og kerner, fordi jeg synes, det giver det bedste resultat. Mange typer af glutenfrit mel giver, efter min mening, ofte et for tungt resultat, hvis man kun bruger én type mel. Det er naturligvis en mindre investering, når man skal købe ind til et basis lager af glutenfri mel, flager og gryn. Det positive er, at når først man har lidt forskelligt på melhylden i køkkenet, så kan man variere i det uendelige. Det er derfor en god invistering, som er langt billigere end færdige blandinger og købebrød. Hvis du har brug for hjælp til at komme i gang med at bage glutenfrit eller bare lidt inspiration, kan du læse min Glutenfri melguide.

Grovboller med amarant og hasselnødder

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Bagværk

Jeg har efterhånden bagt en del glutenfri boller - nogle mere vellykkede end andre. Jeg er dog efterhånden ved at have opbygget en vis rutine, så jeg nogenlunde ved, hvilke meltyper, kerner og frø der er gode sammen. Alligevel er det ikke givet, at resultatet bliver godt. Men det er faktisk også det, der gør, at jeg stadig synes, det er sjovt at udvikle nye opskrifter. Det er en proces at få opskriften fra tankerne og ud i virkelighedenhen, så det er en stor tilfredsstillelse, når ideerne lykkes. Her har du det nyeste påfund: en grovbolle med hampefrø, hørfrø, hasselnødder og amarantmel.