Morgenmadsdessert med spirulina og hindbær

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Morgenmad

Nogle dage må morgenmaden godt være lidt ud over det sædvanlige, og det synes jeg godt man kan sige at denne morgenmad er. Min morgenmad ser i hvert fald ikke sådan ud til daglig. Derfor er det også dejligt at gøre lidt mere ud af det, når man tid til det - det tror jeg på, man bliver glad af og selvforkælelse og forkælelse af andre, skal der altid være plads til. 

Du kan finde opskriften på www.naturli.dk, hvor du også kan læse mere om spirulina fx i artiklen Havets sunde grøntfoder: Alger, og du kan finde flere opskrifter op hjemmesiden med tang og alger. 

Myslien jeg har brugt til morgenmadsdesserten kan finde op min side. Opskriften hedder Mysli med spiret boghvede, men du kan også lave din helt egen eller købe en lækker en af slagsen.

Grød hele dagen

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Morgenmad

Morgenmad: Boghvede-hirsegrød med sød kartoffel- og pekantopping

Idette nummer af Naturli kan du finde min artikel om grød og fire opskrifter på grød til alle dagens måltider. Du kan finde bladet i din helsekostforretning eller læse det her. Artikler og opskrifter er fra side 42-48.

Frokostgrød Havregrød to go med squash æble og kardemomme blog
Frokost: Instant havregrød on-the-go med squash, æble, mynte og kardemomme. Hæld kogende vand på, rør rundt og lad blandingen trække ca. 5 minutter og nyd herefter din grød.

 Aftengrød Havreotto blog
Havre-otte med knoldselleri, pinjekerner og rosmarin. Den kan spises som en selvstændig ret eller sammen med fx tofu, frikadeller eller en postej.

Snackgrød Nougat chiagrød blog
Sidste med ikke mindst en grød til den lille sult: Nougat-chiagrød. Grøden kan også sagtens spises som morgenmad eller hvilket som helst andet måltid. 

Jeg håber, du har fået inspiration til forskellige typer af grød og har lyst til at komme i gang med både kolde og varme typer af grød.

Quick-grød

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Morgenmad


Foto: Kirsten Bøjstrup www.bojstrupreklamefoto.dk

Når det skal gå lidt hurtigt om morgenen, og man også gerne vil undgå at vaske en gryde op bagefter, så er Quick-grød det perfekte valg. Desuden er grøden let at tage med på farten. Du blander bare det hele sammen (undtagen vand) hjemmefra i en skål med låg eller et aflagt syltetøjsglas og hælder kogende vand på, når du skal spise grøden. Du skal lige lade grøden trække et par minutter, når vandet er hældt på og grøden er rørt sammen. Det kræver selvfølgelig, at du har varmt vand med eller kan få noget, der hvor du kommer hen.

Du finder opskriften på www.naturli.dk

Er du mere til kold grød, der også kan tages med på farten, kan du i stedet lave Natten-over grød. Den opskrift kan du også finde på www.naturli.dk. Det er også en super let grød at lave, som heller ikke kræver megen opvask. Hvis det er for fancy med mango og hindbær, så brug lidt rosiner og ½ banan i stedet.

Wupti ned i taske med den og ud af døren. 

Husk ske:-)

Nattenover grød