Mysli med spiret boghvede

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Morgenmad

Jeg synes det er sjovt at spire, men det er noget jeg kaster mig over i perioder og så kommer fra igen. Men noget jeg spirer regelmæssigt er boghvede, fordi det er så let og tager meget kort tid. Boghvede behøver kun spire 1 - 1½ døgn før, den er klar til brug. Den spirede bogvede kan bruges til morgenmad blandet med nødder, kerner, kokos og frø og med plantemælk på. Vil du lave knasende sprød mysli, som i denne opskrift, skal du tørrer boghvede efter spiring. 

Søde pandekager med kikærtemel, banan og kokos

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Morgenmad

At få pandekager til morgenmad hører til i kategorien selvforkælelse. Det er luksus med en stille morgen, hvor der er tid til at lave pandekager og ikke mindst spise dem i ro og mag. Hvis du gerne vil spare tid på forberedelsen om morgenen, kan du blande alle de tørre ingredienser sammen aftenen før, så du kun skal mose bananen, rive den søde kartoffel og røre dejen sammen om morgenen. Har du ikke søde kartofler kan de også laves udelukkende med banan - du skal så beregne ca. 200 g./2 store bananer. Krydderier kan du også tilsætte efter smag.

Redie . den røde smoothie

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Morgenmad

Der findes smoothies og greenies, og nu findes der også redies... eller hvad man nu skal kalde dem. Denne smoothie har i hvert fald en fantastisk rød-lilla farve fra rødbede og blåbær. Du tænker måske, at en smoothie med rødbede er lidt for sundt, men rødbede kan sagtens indgå i en smoothie (redie), når bare den får selskab af citron, krydderier og banan. Rødbeder er desuden super sunde og samme med broccoli og de andre ingredienser, få du virkelig sat point ind på sundhedskontoen. Du kan læse mere om rødbedens sundhedsfremmende egenskaber i Rødbede er slet ikke så tosset.