Choko morgenmadsmuffins

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Morgenmad

Dessert til morgenmad? Ja tak:-)! Nogle gange skal morgenmaden bare have et ekstra gear og være lidt mere festlig. Selvom jeg kalder dem morgenmadsmuffins, så er de bestemt også værd at spise på andre tidspunkter af dagen. Ingredienserne er ret harmløse, så selvom 1 muffin med topping giver knap 19 g. dadler (ca. 4 mindre dadler) synes jeg ikke, det er helt tosset, når man samtidig får samme mængde søde kartofler + havre og lidt græskarkerneprotein. Dermed ikke sagt at morgenmaden skal bestå af disse muffins hver dag, men en gang imellem...:-) Fyr op under hverdagen her efter ferien.

Mysli til knoglerne

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Morgenmad

Mysli oven på (soja) yoghurt og yderligere toppet med frugt og bær er en virkelig lækker morgenmad eller næsten ligefrem dessert. Det er i hvert fald en anretning, der tager sig godt ud til brunch, eller når du har lyst til at forkæle dig selv og andre. Myslien er raw food, og det vi sige, at ingen af ingredienserne er opvarmet til mere end 42 grader. Den nænsomme tilberedning af råvarerne medvirker til at bevare indholdsstofferne bedst muligt. Boghveden er desuden spiret, før den er tørret, og spiringen gør alle næringsstofferne tilgængelige og klar til at blive optaget i kroppen. Det er en rigtig sundhedsbooster, som indeholder K-vitamin, C-vitamin, bor, kalk, magnesium og andre gode ting til kroppen og knoglerne. 

Du finder opskriften på www.naturli.dk, hvor du også kan læse min artikel Lav dine egne blandinger af superfoods.

Sorghumgrød med squash, jordbær og hyldeblomster

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Morgenmad

Jeg har i lang tid bagt med sorghummel, og jeg synes det har en god bageevne, men det er først for nylig, jeg har opdaget den hele sorghum. Jeg er blevet ret vild med hel sorghum og bruger den lige som, jeg bruger ris eller quinoa. Den smager godt både kold og varm og er også velegnet til grød som i opskriften her.