DIY: Super foods

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Tanker om lidt af hvert

Butikkerne bugner af super foods og super foods blandinger, som gør det let for os at booste hele vores system med top-potente fødevarer. En af ulemperne ved nogle af disse produkter er prisen. En anden er, at flere af super foodsprodukterne er eksotiske frugter og bær, som ikke vokser i vores nærhed. Men super foods behøver hverken være meget eksotiske eller dyre, for flere af vores daglige fødevarer, som eksempelvis kål, kan i den grad betegnes som super foods. Hvis du selv vil have fingrene i processen, kan du let lave dine egne super foods blandinger, og det kan du læse meget mere om i min artikel "Lav dine egne blandinger af Super foods", som du finder på www.naturli.dk

Her finder du også opskrifterne på blandt andet på den varmende og intiinflammatoriske "Golden Milk pasta", som du kan se på billedet.

Vil du læse endnu mere om super foods, kan du også kaste dig over artiklen "Superfoods - fyld kroppen og boost systemet". Her finder du endnu flere opskrifter og en definition på det lidt flyvske begreb.

 

Mad der får dig ned i gear

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Tanker om lidt af hvert

Når det hele kører lidt for hurtigt eller livet giver os et puf, kan det være vanskeligt at bevare roen og overblikket. Vi kan heldigvis hente meget hjælp fra kosten, når vi har brug for mere mentalt overskud. Stabilt blodsukker, mad med tryptofan og lithium, urter med afslappende virkning, beroligende dufte og magnesium er alle områder, vi kan tage fat i.

Du kan læse meget mere i min artikel Beroligende mad på tallerkenen, som du finder på Naturli.dk

Her finder du også opskriften på den lækre drik Grøn shake og på andre opskrifter med beroligende ingredienser.

Energi til det hele

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Tanker om lidt af hvert

Energiniveauet kan svinge gevaldigt hen over dagen, ugen, året. Energi er ikke nødvendigvis en stabil størrelse, og perioder med lav energi kan være irriterende - særligt, hvis man ikke ved, hvorfor energien er lav.

Personligt synes jeg perioderne med lav energi giver frustrationer. Både fordi de kommer "ubelejligt" og slet ikke passer ind i dagsprogrammet, og fordi det er frustrerer mig ikke at have energi til alle de ting, jeg gerne vil lave. Nogle gange forstå jeg ikke, hvorfor energien er lav, andre gange er jeg slet ikke i tvivl om, at jeg har lavet er overtræk på energikontoen. Det er meget vigtigt at lytte til sin krop og respektere, når der er behov for hvile. Det bliver meget værre på sigt at køre på og overhøre signalerne. Ofte oplever jeg selv at giver jeg mig selv "lov" til at slappe af, kommer energien tilbage. Batterierne lades stille op, og jeg får energi til at lave lidt igen i mit eget (langsomme) tempo.

Hvis du er interesseret i at læse mere om, hvad du selv kan gøre for at balancere dit energiniveau og måske hjælpe det lidt på vej opad - uden kaffe og sukker, kan du læse min artikel: Energi, der giver og tager. Du finder den på www.naturli.dk