Bæredygtighed, verdensmål og madspild

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Tanker om lidt af hvert

Jeg har et hjerte, der brænder for bæredygtighed, FN's 17 verdensmål og begrænsning af madspild. De interesseområder kan stikke i mange retninger, men i min artikel til Naturli har jeg kombineret dem og tilstræbt at gøre dem konkrete ved hjælp af opskrifter med kartofler. Ja det lyder måske som en finurlig cocktail, så er du blevet interesseret kan du læse hele artiklen Bæredygtighed, kartofler og madspild www.naturli.dk på side 40-43.

Det er helt essentielt, at vi får lidt store emner ned på et helt dagligdags niveau, hvor vi hver især kan se, hvordan vi kan bidrage til at forbruge mere hensigtsmæssigt. Håber artiklen og opskrifterne kan være til inspiration. Du bliver heller ikke snydt for sundhedsfaglig viden, for kartofler er nemlig en kilde til resistent stivelse, som er godt for vores fordøjelse.

Fermentering

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Tanker om lidt af hvert

Fermentering er vældig populært - og med god grund. Der er nemlig mange fordele for både smagsløg og (tarm)sundhed ved at indtage fermenterede fødevarer. I min artikel Fermentering og dens gavnlige virkning, kan du læse meget mere om forskellige fermenterede produkter, hvordan de påvirker sundheden samt hvilke produkter, du selv kan lave.

I artiklen Holdbar høst kan du også læse om fermentering og finde opskrifter på både surkål og kombucha.

 

Er vegansk mad (altid) sundt?

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Tanker om lidt af hvert

Det er heldigvis blevet meget lettere at leve vegansk, end det var for bare få år siden. Der er kommet flere veganske fødevarer på hylderne i butikkerne, og mange spisesteder har også veganske retter på menuen. Ofte udtrykkes bekymring over, at vegansk kost ikke kan dække de basale behov for næringsstoffer, hvilket ikke er rigtig. Det kræver dog, at man som veganer sætter sig ind i, hvordan man dækker kroppens behov, men det er som sådan ikke anderledes for ikke-veganere, for vi spiser ikke alle varieret. 

I min artikel Er du klimaveganer? Så husk også sundheden! sætter jeg fokus på flere aspekter ved vegansk kost - blandt andet min kæphest: At bare fordi det er vegansk, er det ikke nødvendigvis sundt. Du kan læse meget mere om proteiner, kosttilskud, kvalitet i fødevarer og tilsætningsstoffer i vegansk kost - du skal bare trykke HER, så kommer du til Naturli's hjemmeside, hvor artiklen er.