Hvidkålssalat med æble og dild

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Salater

Nogle elsker kål, andre er knap så begejstrede. Jeg tror, at er man ikke så vild med kål, er det ofte fordi det skæres i for grove stykker. Når kål skæres helt fint, er det meget lettere at spise, og det lader de andre ingredienser indtage deres plads. De forsvinder nemmere i mængden, hvis man kæmper med at tygge sig igennem grove stykker af kål. Et mandolinjern er perfekt til at snitte kålen ultra tyndt, men har du en skarp kniv og lidt tålmodighed, så går det også. 

Coleslaw med grønkål og porre

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Salater

Der er sæson for kål og rodfrugter - både kål og rodfrugter er billig mad, der mætter og indeholder mange fibre til at holde maven i gang. De sprøde grøntsager giver noget at tygge på, mens sennep og porre sørger for at kilde smagsløgene lidt. Pep din burger, sandwich eller pitabrød op med en omgang coleslaw eller server coleslaw'en til din ynglings postej eller frikadelle.

Bagt hokkaido

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Salater

Hokkaidogræskar står højt på min grøntsagsønskeliste, fordi det smager helt fantastisk, ikke behøver at skulle skrælles, og ikke mindst fordi det kan bruges på mange forskellige måder. Jeg kommer det i supper, koger det, bruger det kogt og afkølet i smoothies og til smørepålæg samt bager det som her. 

Bagt hokkaido kan være tilbehør til postejer, frikadeller, bøffer, tofu eller kogte bønner/linser. Det er også en farverig og meget velegnet ret at stille på en buffet.

Du kan finde opskriften påwww.naturli.dk

Og her har du flere bud på, hvordan du kan bruge hokkaidogræskar: