Udskriv

Julepostej

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad

Julepostej redigeret
Juleaften står min menu altid på postej med grøntsager, mandler/nødder og svesker. Den har over årene udviklet sig fra en version med rigeligt emmentaler ost til en vegansk version. Den veganske version er efter min mening mindst lige så god som den oprindelige opskrift. Juleaften får postejen selskab af alt hvad der til hører af kartofler, brun sovs, brunede kartofler, franske kartofler, asier og en lækker rødkålssalat. Dagen derpå smager den godt på et stykke rugbrød eller bare til salat eller grøntsager af enhver slags.

Måske postejen kan være inspiration til din julemiddag eller en del af menuen til julefrokostbordet

Udskriv

Vegansk sushi

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad

Vegansk sushi
Jeg er vild med sushi, for det smager bare skønt! Det er måske kombinationen af forskellige smage og noget blødt og sprødt. I et stykke tid afholdt jeg mig fra at lave sushi, fordi jeg synes, det så indviklet ud. Men det er det absolut ikke. Det kommer selvfølgelig an på, hvor kunstfærdigt, det skal se ud, men sådan helt almindelige ruller er easy peasy.

Du behøver heller ikke gå en lang bue uden om sushi, hvis du ikke spiser fisk eller er veganer/vegetar, det kan nemlig sagtens laves uden fisk og æg.

Udskriv

Grillede grøntsager

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad

Grillede grøntsager med krydderurtemarinade
Traditionel grillmad levner ikke altid så meget plads til grøntsagerne. Der er dog masser af muligheder for at få flere grøntsager på tallerkenen, når vi griller, og grillede grøntsager er oplagt mulighed. Når grøntsagerne pensles i en lækker krydderurtemarinade får de endnu mere smag samtidig med at krydderurterne og eddiken beskytter mod skadelige brankestoffer.

Du kan læse mere om grøn mad og grill i min artikel Grøn grill i bladet Naturli. Der er tips og tricks til at gøre maden sundere og undgå skadelige brankestoffer, og du kan finde flere grill-opskrifter.