Højtbelagt smørrebrød

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Frokost

Frokosten bliver lidt mere lækker, når vi giver den gas med at lave lækre rugbrødsmadder eller højtbelagt smørrebrød om man vil. Der er jo mange muligheder for at lave dejlig vegansk smørrebrød, som også kan tages med til festlige lejligheder. Her er tre bud, hvor den ene af dem er lidt mere til den søde tand.

Du finder opskrifterne på www.naturli.dk, hvor du også finder opskriften på humus.

Bønnemos med ærter og peberrod

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Frokost

Det er let at lave vegetarisk smørepålæg, som kan bruges på brød, kiks og knækbrød eller som dip til en helt masse skønne grøntsager. Jeg har brugt butterbeans, men jeg har ltidligere lavet den med black eyed peas, hvilket også smagte godt. Jeg er sikker på, at almindelige hvide bønner ligeledes vil kunne bruges - der er simpelthen frit valg på alle hylder. Peberroden må du dosere efter, hvad dine smagsløg kan klare, men den giver et godt modspil til de søde ærter.

Hokkaido smørepålæg

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Frokost

Jeg tror mit favorit-græskar er hokkaido. For det første smager det godt og kan anvendes og tilberedes på forskellige måder fx bagt i ovnen, til suppe, kogt, fint revet og svitset og som her til smørepåplæg. Smørepålæg, dip, spread eller, hvad du nu vil kalde det er virkelig skønt at have i køleskabet. Smørepålæg kan pifte alverdens ting op og er super som en del af en salat og til at komme i wraps, pitabrød eller sandwiches.