Bønnemos med ærter og peberrod

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Frokost

Det er let at lave vegetarisk smørepålæg, som kan bruges på brød, kiks og knækbrød eller som dip til en helt masse skønne grøntsager. Jeg har brugt butterbeans, men jeg har ltidligere lavet den med black eyed peas, hvilket også smagte godt. Jeg er sikker på, at almindelige hvide bønner ligeledes vil kunne bruges - der er simpelthen frit valg på alle hylder. Peberroden må du dosere efter, hvad dine smagsløg kan klare, men den giver et godt modspil til de søde ærter.

Hokkaido smørepålæg

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Frokost

Jeg tror mit favorit-græskar er hokkaido. For det første smager det godt og kan anvendes og tilberedes på forskellige måder fx bagt i ovnen, til suppe, kogt, fint revet og svitset og som her til smørepåplæg. Smørepålæg, dip, spread eller, hvad du nu vil kalde det er virkelig skønt at have i køleskabet. Smørepålæg kan pifte alverdens ting op og er super som en del af en salat og til at komme i wraps, pitabrød eller sandwiches.

Mango-chili smørepålæg

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Frokost


Det er nok ikke nogen hemmelighed, at jeg er meget glad for hjemmelavet smørepålæg/bønnedip/humus. Sikkert fordi det er rasende let og hurtigt at lave. Desuden mætter det godt og kan bruges til alt muligt. 

Mango, chili og lime er smagskombinationen i denne variation, som giver sødme med et chili-smæk bagefter. Hvor stort et chili-smæk du vil have, bestemmer du selv, men det må gerne varme lidt i munden.