Bønnemos med ærter og persille

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Frokost

Jeg ved egentlig ikke, hvorfor jeg ikke altid har hjemmelavet bønnemos/smørepålæg i køleskabet, for det er så uendeligt let af lave. Jeg har altid kogte bønner og kikærter i fryseren, som på ingen tid kan tøes op og være klar til brug, men alligevel får jeg det ikke altid lavet. Det er lidt en skam, for det kan bruges til nærmest alt og kan laves lige præcis, som jeg ønsker. Måske skal det bare være sådan, for når det er i køleskabet, nyder jeg det ekstra meget:-)

Orientalsk inspireret humus

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Frokost

Der er et utal af måder at lave humus på og smagen kan varieres alt efter humør og indholdet i køleskabet og på krydderihylden. Mit nyeste skud på (humus-) stammen er denne orientalsk inspireret humus med rød karrypasta og peanutbutter, som er toppet med koriander. Koriander som krydderurt deler vandene, for mange elsker den, men ligeså mange kan ikke fordrage koriander. Jeg hører til den første gruppe og vild med koriander, men du kan naturligvis undlade dem.

Sød kartoffelmad med banan, bær og peanutbutter

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Frokost

Jeg har fået inspiration til dette stykke veganske smørrebrød fra denne opskrift Berry-stuffed breakfast sweet potato, som i øvrigt er en super lækker morgenmad. Sød kartoffel, banan, bær og knas er en fantastisk kombination, og det er faktisk lidt svært at afgøre om det er morgenmad, frokost eller til lækkersulten. Under alle omstændigheder går du ikke galt i byen ved at sætte tænderne i sådan et stykke smørrebrød.