Udskriv

Grøntsagsfrikadeller

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad

Grøntsagsfrikadeller med Moong Dal
Jeg er blevet ret begejstret for afskallede mungbønner også kaldet Moong Dal. De har en mild smag og koger ikke ud, hvilket gør dem velegnede til mange forskellige retter - jeg skal i hvert fald også i gang med at bruge dem til alle mulige slags salater. Frikadeller fungerer de minsandten også til, netop fordi de ikke koger ud men holder konsistensen, så frikadellerne ikke bliver alt for bløde indeni. Desuden skal de kun koge 15-20  minutter og behøver ikke ligge i blød inden - de skal bare skylles grundigt i koldt vand. 

Udskriv

Fyldte auberginer

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad

Fyldte auberginer
Jeg tror, jeg tidligere har nævnt her på bloggen, at auberginer er på min top 10 over ynglingsgrøntsager. Og fylder man dem med masser af lækkerier, så er der ikke et øje tørt. Man skulle næsten tro, at jeg har tidligere har boet i Sydeuropa, for bagte eller grillede grøntsager som peberfrugter, tomater, squash og ja ... auberginer har virkelig en stor plads i mit hjerte - særlig når de krydres med friske krydderurter.  

Udskriv

Kikærtepandekager med porre

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad

Kikærtepandekager med porre
Da jeg begyndte at bage med glutenfrit mel, var jeg ikke vild med kikærtemel. Jeg var helt nybegynder og fik sikkert tilsat for meget kikærtemel, så det smagte for kraftigt igennem. Jeg er nu begyndt at bruge kikærtemel igen, særligt til pandekager og knækbrød. Det har en karakteristisk smag, men smagen kan nedtones med grøntsager og krydderier. Kikærtemel kan også bruges til det søde, som i opskriften Søde pandekager med kikærtemel og kokos. Kikærtemel mætter meget og har et højt indhold af protein og fibre.