Tomatsuppe

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad

Tomatsuppe er let at lave og kan være meget mættende og nærende, når den peppes lidt op med linser og (endnu) flere grøntsager. Hemmeligheden bag en god tomatsuppe er også, at den syrlige smag fra tomaterne afbalanceres med lidt sødt, som i dette tilfælde er gulerødder, svitsede løg og en anelse sojafløde. Du må meget gerne komme en ordentlig portion friske krydderurter ovenpå og serverer et groft stykke brød til, så er måltidet fuldendt.  

Grøntsagsrösti med kartoffel, rosmarin og knoldselleri

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad

Rösti, eller hvad man nu skal kalde dem, kan laves med mange forskellige slags grøntsager og er super at kaste sig over, hvis der er rodfrugter i køleskabet, der trænger til at blive brugt. De fungerer fint som en slags brød, som man kan smøre med tahin og komme andre lækre grøntsager eller tofu ovenpå. Desuden kan du med fordel tage dem med på madpakken eller bruge dem som et hurtig og sundt mellemmåltid.
Jeg har krydret dem med rosmarin, fordi jeg synes rosmarin og kartofler går hånd i hånd, men du kan bruge lige de krydderier, du er allermest vild med.

Løgtærte med timian og sød kartoffel

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad

Løg er for mig ikke den mest eksotiske ingrediens og heller ikke den grøntsag, jeg oftest vælger som den dominerende i en ret, men denne løgtørte er en undtagelse. Selvom jeg ikke som sådan er fan af store mængder (rå) løg, så er løg er fantastiske til at give smag til mange retter og har sin faste plads i næsten alle sammenkogte retter, karryretter, postejer og tomatsaucer. Desuden har de den egenskab, at de i rå tilstand tilføjer noget skarpt og sprødt til en ret, mens de bliver søde og bløde ved tilbereding, hvilket åbner for flere anvendelsesmuligheder.