Superfruit chokoladetoppe

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Øvrige lækkerier

Chololadekonfekt kan man spise året rundt og særligt, når det er en antioxidant bombe:-) Det er måske en sandhed med modifikationer, men både chokolade, solbær, tranebær, nødder og mandler er gode antioxidanter, så helt ved siden er det heller ikke. For optimal nydelse kan konfekten indtages sammen med en Matcha LatteCafe Latte eller en Golden Milk.

Græskarkernesmør

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Øvrige lækkerier

Græskarkernesmør har den smukkeste grønne farve og smager dejligt. Det er nemt at lave og kræver kun 2 ingredienser - ja faktisk kun 1, hvis du vil undgå salt. Jeg spiser rigtig meget tahin, men græskarkernesmør er fantastisk til at variere med. Græskarkerner indeholder bl.a. en del protein, omega 6 og 9 fedtsyrer, magnesium, zink, selen, molybdæn og jern. Græskarkerner indeholder også aminosyren tryptofan, der er forløberen for hormonerne serotonin og melatonin, som spiller en stor rolle for vores humør og søvn. Har du søvnbesvær kan du tænke på at få flere tryptofanholdige fødevarer ind i din kost. Tryptofanholdige fødevarer med meget protein som fx græskarkerner skal gerne spises sammen med lidt kulhydrat, fordi det letter transporten af tryptofan ind i hjernen. Et stykke brød med græskarkernesmør vil i den forbindelse være en god kombination. Du kan læse mere om mad med tryptofan i min artikel Beroligende mad på tallerkenen.

Peanutkaramelbarer

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Øvrige lækkerier

Der findes et utal af barer med peanuts, men det afholder ikke mig for at komme med et bud på endnu én. Der er noget uimodståeligt i kombinationen af chokolade, peanuts og dadelkaramel, og det er muligvis årsagen til, at der findes så mange forskellige varianter. Jeg har valg at lave bunden af hampefrø, valnødder og græskarkerner, så barer også indeholder sunde fedtsyrer. Frø, nødder og kerner er desuden gode kilder til vitaminer, mineraler og protein. Så alt i alt er der flere grunde til, hvorfor du straks må i gang med at lave barerne.