Udskriv

Pebermynte-lakrids kugler

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Øvrige lækkerier

Pebermynte-lakridskugker med sorte bønner - blog
Det er lækkert at have en lille beholder i køleskabet med konfektkugler, så de lige er ved hånden, når man har brug for noget til den lille sult. Bønnerne giver lige lidt mere bonus på sundhedskontoen, forbi de indeholder fibre, protein og sunde kulhydrater. Jeg er helt pjattet med at lave mad, hvor man kan tilføje bønner eller grøntsager til retter, de normalt ikke indgår i, og stadig få en produkt, der er lækkert at spise. Måske er mine smagsløg lidt specielle på det område, for jeg bryder mig ikke om, når noget bliver alt for sødt, men med det i baghovedet forsvinder de nu alligevel hurtigt fra køleskabet, så jeg er ikke den eneste, der kan lide dem:-) Jeg håber, du får lyst til at prøve dem.

Udskriv

Henkogte tomater

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Øvrige lækkerier

Henkogte tomater blog
Sidste år lavede jeg artiklen Holdbar høst til bladet Naturli. I samme forbindelse kom jeg i gang med at henkoge tomater, og jeg kan kun sige, at jeg blev begejstret. Det meget let at lave henkogte tomater, og er du så heldig selv at dyrke tomater og har masser af dem, så er det en perfekt måde at gemme lidt sommer til den mørke tid (hvis du ikke har spist dem inden:-))

De kan bruges til mange forskellige ting fx pastasauce, pizzasauce, i wraps, pitabrød og sandwiches, til salater eller bare som topping på en rugbrødsmad. 

Du kan selv variere smagen alt efter, hvilke krydderurter og krydderier du kommer i.

Jeg har lavet to forskellige versioner af Henkogte tomater, så smut ind på Naturli.dk og få opskrifterne.

Hvis du har lyst at vide mere om fermentering og henkoging, så kan du læse hele artiklen Holdbar høst s. 34-38 og finde opskrifter på Kombucha, Æblemos og Surkål.

Udskriv

Myslibarer med sød kartoffel (no bake)

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Øvrige lækkerier

Myslibarer med sød kartoffel - blog
Myslibarer er lækre som snack eller evt. til morgenmad to go, men det er ikke altid, de er så sunde, som vi måske tror. Der er ofte tilsat ret store mængder sukker eller sirup, hvilket efter min mening flytter dem over i kage/slik-kategorien. For at gøre dem søde, har jeg brugt dadler og kogte søde kartofler sammen med dejlige krydderier som kanel, vanilje og kardemomme. For at give smagen et frisk pift er der tilsat enten lime eller citron. Jeg kan ikke bestemme, hvilken variation der er bedst, så det er op til dig at vælge mellem citrusfrugterne.