Glutenfri grovboller med chiafrø

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Bagværk

Når jeg bager, skifter jeg mellem hævemidler som bagepulver, tørgær og surdej. Variationen mellem hævemidlerne giver noget forskelligt til bagværket, hvilket jeg godt kan lide. Det lyder ikke så "perfekt/korrekt" at bage med bagepulver, fordi dejen kke hæver, og det virker mere kemisk. Alligevel synes jeg, at det giver et godt resultat med fint hævede boller. En anden fordel er, at det går lynhurtigt - man kan på lidt over 1 time gå fra at have en tom fryser til at have noget at komme deri og i mawsen naturligvis.

Chufakiks

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Bagværk

Det er et stykke tid siden, jeg har bagt med chufamel, men det er jeg hermed i gang med igen. Hvis du undrer dig over, hvad chufa er for noget, kan du læse mere i min artikel Chufa - en lille knold.
Chufamel smager rigtig godt og giver en sprød og lidt knasende konsistens til bagværket. Derfor synes jeg, det egner sig perfekt til kiks, knækbrød og tærtebunde, hvor man gerne vil have lidt sprødhed. Chufakiksene kan bruges til både sødt og salt pålæg/topping og er også gode bare helt au naturel til den lille sult på farten. 

Bærtærte med kokoslåg - vegansk og glutenfri

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Bagværk

I bogen "Det smager sødt - lækkerier uden mælk, sukker og gluten" lavede jeg en bærtærte magen til denne, men med æg. Jeg har nu lavet en vegansk version, som jeg synes er rigtig lækker. Det er slet ikke noget problem at lave en tærtebund uden æg. Til fyldet behøves heller ikke æg, for det kan sagtens erstattes af silketofu. Du kan spise tærten som den er, men en lille smule vegansk is, flødeskum eller kokosfløde sætter prikken over i'et.