Bønnebrownie med peanuts

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Bagværk

Kan man få for meget brownie? Nej. Ikke hvis du spørger mig. Særligt ikke når den er lavet af sorte bønner, søde kartofler og dadler som hovedingredienser. Den mætter godt og er intens, så jeg skyder portionen til at kunne tilfredsstille 6-8 personer. Noget af det smarte ved brownien er, at toppingen er den "rå" dej, der er tilsat lidt appelsinsaft og appelsinskræl. Den rå dej smager nemlig super godt og giver kagen det sidste pift, når noget af den bruges til topping sammen med skovsyre, hakkede abenødder og kakaonips.

Grovboller med soltørrede tomater og squash

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Bagværk

På det sidste har jeg eksperimenteret med temperaturen, når jeg bager boller. Derfor har jeg i denne opskrift og opskriften på Æbleboller med kanel og kardemomme bagt bollerne på 225 grader i de første 10 minutter og herefter skruet ned på 200 den resterende tid. Bollerne er hævet meget fint, så de er blevet luftige og saftige med en god skorpe. De to opskrifter på boller minder lidt om hinanden, så du kan skifte mellem dem alt efter, om du har lyst til en lidt sødere bolle eller en bolle, der er velegnet til det meste pålæg og som tilbehør til supper og salater.

Æbleboller med kanel og kardemomme

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Bagværk

Jeg har ikke været så god til at få bagt på det sidste. Eller det passer ikke, for jeg har bagt, jeg har bare ikke fået eksperimenteret med nye opskrifter. Det er jeg komme i gang med igen, og det nyder jeg, fordi jeg elsker at få nye ideer til opskrifter og prøve dem af. Bollerne er blevet luftige og lækre, og jeg tror det har gjort en forskel at bage dem på lidt højere temperatur i starten for at skrue lidt ned igen efter 10 miuntter. Kom gerne lidt peanutbutter og en skive æble ovenpå og drys med lidt kanel - og nyd dem evt. med en kop Golden Milk.