Havreboller (glutenfri)

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Bagværk


For noget tid siden smagte jeg nogle boller, der var bagt udelukkende på loppefrøskaller, havregryn og havremel. De var ret gode, så jeg har arbejdet videre med dem, og denne opskrift er resultatet. De er lette at lave og kræver få ingredienser i forhold til meget andet glutenfrit bagværk. Jeg er blevet ret vild med dem, og de kan bruges både til sødt og salt. Man kan selvfølgelig arbejde videre med dem og tilsætte fx tørret frugt, soltørrede tomater eller oliven alt efter, hvilken smag, man går efter. Prøv dem!

Langtidshævet, glutenfrit surdejsrugbrød

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Bagværk


Opskriften er som sådan ikke ny. Det er opskriften på Glutenfrit "rugbrød", som jeg har lavet i en langtidshævet version med surdej.Jeg synes begge brød er gode, men selv om ingredienserne er næsten de samme, gør surdejen og langtidshævningen noget ved smagen. Jeg har udelukkende brugt surdej som hævemiddel, og det fungerer fint, så der er ikke brug for ekstra gær.
Næste projekt må være at lave en helt ny "rugbrøds"opskrift med surdej og langtidshævning.

Mangotærte med cashewcreme

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Bagværk


Jeg synes, mangotærten vil passe fortrinligt til at servere her i påsken. Farven er i hvert fald helt perfekt, men jeg tror også, den vil falde i manges smag - sprød bund, lækker creme og frisk mango på toppen pyntet med lidt revet limeskal. Jeg bliver i hvert fald nødt til at lave den igen, når vi skal have gæster i påskedagene.