Muffins med sorte bønner

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Bagværk


Jeg har længe gerne ville lave muffins eller kage med bønner og grøntsager, men jeg har ikke fået det afprøvet før nu. De sorte bønner er neutrale i deres smag, så de er lette at kamuflere og lidt kakao dækker farven. De søde kartofler giver en dejlig sødme, som gør, at det ikke er nødvendigt at bruge tonsvis af dadler. Jeg spiser dem til morgenmad eller som et lækkert og fyldigt mellemmåltid, som er let at have med på farten. Jeg har lavet dem med forkellige typer af smag. Min favorit er med revet appelsinskræl, men de er også gode med enten kanel eller instant kaffepulver. 

Så selv hvis du synes det lyder helt skørt at bruge bønner og søde kartofler til muffins, vil jeg opfordre dig til at give dem et forsøg.

Konfektstykker

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Bagværk


Denne opskrift skulle egentlig have været på bloggen ved juletid, for det er en kage, vi normalt spiser til jul. Der var bare lige det, at jeg ikke kunne få opskriften til at fungere, så jeg opgav. Men efter noget tid fik jeg ideer til, hvad jeg skulle gøre anderledes, og så lykkes det!

Den oprindelige opskrift har jeg fået af min svigerinde, som er skyldig i, at vi i familien nu har fået smag for konfektstykkerne. I den originale opskrift er der æg, honning, hvedemel og sukker, hvilket jeg har skiftet ud med rismel, hørfrøæg, Fiber Sirup og kokosblomstsukker. I den originale opskrift er der også hjortetaksalt, hvilket aldrig har voldt problemer, men i den glutenfri version smager det helt ekstremt igennem, så jeg måtte smide to forsøg lige i skraldespanden - hulk! 

Selvom smagen er lidt julet, så kan konfektstykkerne efter min mening spises året rundt. Haps....

Glutenfri og veganske fastelavnsboller med masser af lækkert fyld

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Bagværk

Fastelavn er lige om hjørnet, og derfor må der fastelavnsboller til. Jeg er stor fan af gammeldags fastelavnsboller med lækkert fyld og blød bolle. Jeg har prøvet i flere omgange at lave fastelavnsboller helt uden at blive tilfreds med resultatet, men denne gang synes jeg endelig, de er blevet vellykkede. Dejen er blød og lidt sød og sammen med det søde fyld og glasuren, er bollerne blevet tilpas søde efter min mening. Jeg har lavet 2 varianter: en med marcipan, creme, hasselnøddesmør og et lille stykke mørk chokolade, og en med marmelade, creme og marcipan. Uha det var en farlig omgang, og jeg var især fan af den med chokolade og hasselnøddesmør.