Langtidshævede surdejsboller

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Bagværk

Jeg tror ikke, jeg nogensinde bliver træt af at eksperimentere med forskelligt bagværk, og jeg er efterhånden kommet godt i gang med at bage med surdej. Det giver en helt anden smag, når man bager med surdej og lader dejen langtidshæve.

Her er bollerne brugt til en lækker sandwich med kogt sød kartoffel, rødkål, rucula og dressing (som ikke er med på billedet) af græskarkernesmør, vand, salt og peber.

Sådan laver du glutenfri surdej

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Bagværk


Glutenfri surdej med rismel, vand og sojayoghurt.

I et stykke tid - faktisk i et halvt år har jeg eksperimenteret med at bage med surdej. Og det mest utrolige er, at det er den samme surdej, jeg bruger! Det betyder, at det er lykkes mig at passe og pleje surdejen og ikke glemme den bagerst i køleskabet. Det er lidt utroligt og super godt, for jeg er blevet meget glad for at bage med surdej. 

Jordbærtærte

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Bagværk


Åh ja ingen sommer uden en jordbærtærte! Sprød bund, chokolade, flødecreme og bær...så kan det ikke gå helt galt. Opskriften er testet på gæster over tre gange og alle var begejstrede. Det håber jeg også, at du bliver. Og jeg lover dig, at den ikke er svær at lave.
Når jordbærsæsonen lige om lidt går på hæld, kan du bruge hindbær eller brombær. Jeg tror også, den vil smage godt med vindruer, kiwi, ferskener eller nektariner.