Vitalitet i vores mad

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Tanker om lidt af hvert


Det er ikke nogen hemmelighed, at mit hjerte brænder for økologi og biodynamik. For mig giver det mening at dyrke jorden uden kemi, så afgrøderne på naturlig vis kan vokse sig store, stærke og fulde af næringsstoffer. Det er nemlig ikke altid, vi udelukkende kan se en vares fulde sundhedsvædi ud fra indholdsdeklarationen. Vi skal nemlig kigge nærmere på de sekundære stoffer, som planterne producerer.

Det har jeg skrevet en hel artiklen "Kan du se vitaliteten i dine madvarer?" i bladet Naturli. Du kan læse artiklen her på s. 54-56.

God fornøjelse!

Billede: Pixabay

 

Sød kartoffel

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Tanker om lidt af hvert


Jeg har efterhånden lavet en del opskrifter med sød kartoffel her på bloggen, og jeg bruger ofte søde kartofler i både det salte og søde køkken. Lige præcis fordi de søde kartofler kan bruges meget alsidigt og smager skønt, synes jeg det er værd at bruge et par linjer på at fortælle, hvad vi får ud af at spise dem.

Undgå madspild

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Tanker om lidt af hvert


De fleste af os kender det alt for godt - vi kigger ind i køleskabet og må konstatere, at vi ikke har fået brugt flere af fødevarerne, mens de var lækre og friske. Og efter et måltid ved vi ikke, hvad vi skal bruge resterne til, så de ryger i skraldespanden sammen med de varer, der har overskredet holdbarhedsdatoen. 

Vi kan sagtens blive bedre til at undgå madspild, men vi er helt klart ved at få øjnene op for fornuften i at undfå at smide mad ud. Det gælder både i private hjem og hos supermarkeder og restauranter. Flere og flere supermarkeder er begyndt at reducere deres madspild ved at være mere opmærksom på at sælge fødevarer tæt på udløbsdatoen billigt. Nogle restauranter, cafeer, hoteller og butikker benytter sig desuden af app'en too good to go, som du kan hente til din telefon. Via app'en kan du finde et måltid mad eller fødevarer til billige penge. 

Du kan læse mere på www.toogoodtogo.dk.

Jeg har også skrevet en artikel med gode råd til at reducere madspild hjemme i dit eget køkken. De kan læse artiklen "Sådan bruger du dine rester" på www.naturli.dk

Det er ren winwin at bruge det, man har købt ind - både økonomisk og ressourcemæssigt.