Et par afklarende spørgsmål

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Uncategorised

Hvad kan jeg bruge ernæringsterapi til?
Der er rigtig meget, du kan bruge ernæringsterapi til. Dermed ikke sagt at alt kan fixes med ernæringsterapi, men vi kommer typisk ikke langt i forsøget på at opnå et bedre helbred, hvis ikke vi ser på kost og livsstil.
Hensigten med ernæringsterapi er at rette op på ubalancer, der kan være opstået i kroppen. Det gøres via kosten, tilskud af vitaminer, mineraler og urter samt gennemgang af din livsstil. Vælger du ernæringsterapi, får du en helhedsorienteret og årsagsløsende tilgang. Ikke kun symptomlindring.

Du kan bruge ernæringsterapi hvis du fx har:

  • fordøjelsesproblemer (forstoppelse, irritabel tyktarm, diarre, oppustet mave, luft i maven)

  • overfølsomheder og allergi

  • blodsukkerproblemer og insulinresistens (ustabilt blodsukker, svingende energi, sukkerafhængighed, type 2 diabetes)

  • overvægt

  • andre generende tilstande

Jeg har været på mange kure – er konsultation hos dig endnu en kur?
Nej. Så kort kan det siges.
Jeg er ikke tilhænger af kure, for en kur er en tilstand, der varer et begrænset stykke tid. Derefter vender mange mere eller mindre tilbage til de vaner, de kom fra. Det betyder, at en kur reelt ikke lærer os, hvordan vi skal spise for at holde os sunde, raske og normalvægtige.

Skal jeg undvære mælk og gluten, hvis jeg får vejledning af dig?
Nej, det er bestemt ikke et krav. Det har hjulpet mig, men derfor er det ikke nødvendigvis vejen for dig. Det afhænger helt af, hvad din situation er.

Vil der komme ekstra udgifter i forbindelse med konsultationen fx til kosttilskud?
Som ernæringsterapeut arbejder jeg først og fremmest med kosten, hvilket betyder, at det er maden, der skal tilføre os så mange sunde sager som overhovedet muligt. Kosttilskud kan på ingen måde erstatte sund og nærende kost. Men langt de fleste vil have brug for kosttilskud, så det korte svar er: Ja, der vil typisk være ekstra udgifter til kosttilskud.

Hvad får jeg for pengene?
Når du booker en konsultation hos mig, skal du udfylde et spørgeskema og en kostdagbog, som du sender retur til mig. Inden vi mødes, gennemgår jeg dit spørgeskema og din kostdagbog og derudfra forbereder jeg konsultationen. Beløbet for konsultationen dækker således over forberedelsestid inden konsultationen, selve konsultationen og evt. efterbehandling og spørgsmål via mail og telefon.

Du kan booke din konsultation på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller på telefon 21 70 79 02.

Gluten- og mælkefrit madværksted og bagekursus

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Uncategorised

Glutenfrit bagekursus:

Gulerodsboller blog
Er du træt af at bage til fuglene eller skraldespanden? Så er et glutenfrit bagekursus måske noget for dig?

At bage uden gluten kan være en udfordring for mange. Glutenfrit mel opfører sig ikke som almindeligt mel, og derfor kan det være nødvendigt med lidt teori, tips og træning for at få succes med bagværket.

På det glutenfri bagekursus bager vi brød og boller samt forskellige kager, så der er noget til enhver lejlighed.

Formålet med kurset er at give dig opskrifter, grundteknikker og erfaring med glutenfri bagning, så du bliver i stand til at eksperimentere og udvikle nye opskrifter derhjemme, hvis du har lyst til det.

Kurset består af en god blanding af bagning, teori og hygge samt tid til at smage på lækkerierne.

Opskrifterne er desuden mælkefri og uden almindeligt sukker.

Sådan siger deltagere om bagekurset:

"Vi fik bagt nogle rigtig gode produkter. Der var både sødt og brød - og jeg kunne lide det"

"Jeg er overrasket over , hvor godt det smager"

"Jeg oplever, hvor dejlige opskrifterne er, og jeg vil gå i gang igen derhjemme, for jeg får det meget bedre"

"Det har været dejligt at få nogle rigtig gode og afprøvede opskrifter, som jeg har brugt og også vil bruge i fremtiden, blandt andet rugbrødsbollerne og pitabrødene. Jeg synes det har været nogle gode, hyggelige og inspirerende aftener".

"Tak for et rigtig godt og inspirerende bagekursus. Jeg har fået nogen gode brugbare og afprøvede opskrifter som jeg virkelig har manglet. Jeg har både bagt pitabrød og grovboller med chiafrø som resten af familien også synes er lækre".

Gluten- og mælkefrit madværksted:

Vegansk sushi blog
På det gluten- og mælkefri madværkstedet lærer du at lave mad til dagens forskellige måltider. Du får masser af inspiration, opskrifter, tips og tricks samt masser af økologisk, lækker mad. Desuden vægter jeg højt, at du har ”hands-on” i alle opskrifter, for på den måde bliver det lettere at fortsætte derhjemme.

I løbet af madværkstedet vil jeg komme med teoretiske inputs - derudover handler det om at have en hyggelig stund, spise dejlig mad og gå hjem med masser af nye ideer til gluten- og mælkefri mad.

Det gluten- og mælkefri madværkstedet er vegetarisk.

Sådan siger deltagerne om madværkstedet:

"I løbet af aftenen blev jeg inspireret, overrasket og forbløffet over de spændende opskrifter. Jeg har fået ny viden og gode fifs med hjem"

"Super lækker mad, nemme opskrifter, sjove kursister og gode grin. God undervisning - kan absolut anbefales"

"Efter 4 timers inspiration og motivation til at leve sundere, vil jeg gå hjem og lægge Haribo i skraldespanden"

Min historie

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Uncategorised

Min vej ind i ”sundhedsverdenen” begyndte for alvor omkring 2009. På det tidspunkt havde jeg i ca. 3 år døjet med en meget oppustet mave fyldt med luft, og de fleste dage ville jeg ligne en gravid hen på eftermiddagen. Ud over den ubehagelige fornemmelse, var den oppustede mave også blevet en social hæmsko.

Lægen ikke kunne ikke finde nogen årsag til den oppustede mave og mente, det drejede sig om irritabel tyktarm, som jeg måtte affinde mig med. Det var ikke et brugbart svar for mig. Derfor besluttede jeg mig for, at jeg måtte lære noget selv, så jeg kunne løse problemet.

Jeg havde flere gange læst, at både gluten og mælkeprodukter kunne være årsag til mine maveproblemer, men jeg følte mig ikke helt overbevist, og jeg kunne ikke finde ud af, hvordan jeg skulle gribe det an. Derfor fortsatte jeg med at spise, som jeg plejede.

Vendepunktet for mig kom i efteråret 2009. Jeg begyndte på kurset til sundhedscoach, hvilket gav mig sparket til at forsøge med glutenfri kost.

Efter bare 4 dage mærkede jeg en forbedring. Det gav mig blod på tanden til at fortsætte, selvom det var lidt besværligt. Efter 2 uger gik det meget bedre, men jeg synes, det kunne blive endnu bedre, derfor gjorde jeg også min kost mælkefri. I dag spiser spiser jeg ikke gluten og mælkeprodukter i det daglige, men er mere afslappet med det, når jeg er ude, og det fungerer fint for mig.

Fra 2009 til nu er der sket enorme forbedringer. Jeg glemmer nogle gange, hvor langt jeg er kommet, når min fordøjelse til tider stadig driller. Men jeg er blevet klar over, at en sund fordøjelse handler om meget mere end mælk og gluten. Der kan være mange andre årsager til fordøjelsesproblemer og at fjerne mælk og gluten er langt fra løsningen for alle. Det har hjulpet mig, men det er ikke sikkert, det er den vej du skal gå. Vores psykiske velbefindende er derimod altid vigtig at se på, når fordøjelsen spænder ben.

Mine egne fordøjelsesproblemer er min indgangsvinkel til at hjælpe dig med din fordøjelse. Jeg ved, hvor meget det betyder, når fordøjelse ikke fungerer optimalt.

Min uddannelse som ernæringsterapeut sammensat med egne erfaringer har givet mig viden om, hvordan jeg hjælper dig til en bedre fordøjelse.

Du kan booke din konsultation på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller på telefon 21 70 79 02.