Orangekugler

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Øvrige lækkerier


Jeg synes, det var på sin plads med masser af guld og glimmer, bare fordi..... Orangekuglerne er rigtig gode til den lille (lækker)sult og kan fint tages med i en beholder på arbejde eller i skole. Sammensætningen er en lidt utraditionel kombination af kikærter, kogt sød kartoffel og dadler, som ikke desto mindre smager lækkert. De mætter godt og får ikke blodsukkeret til at fare i vejret og de kværnede hørfrø giver lidt gode fedtsyrer og ekstra fibre.

Ingredienser:

30-32 stk.

240 g. kogte kikærter (svarer til 1 ds.)
75-100 g. dadler alt efter, hvor søde kuglerne skal være
100 g. kogt og afkølet sød kartoffel
3 spsk. appelsinsaft
fint revet skræl af 1 appelsin
4 spsk. usødet kakaopulver
1/4 tsk. vaniljepulver
25 g. mandler
2 spsk. hørfrø

kakao, guldstøv, kokosmel eller hvad du synes til at trille kuglerne i

Sådan gør du:

Begynd med at udbløde dadlerne et par timer med mindre du bruger meget bløde dadler. Lad dadlerne dryppe godt af. Bruger du kikærter fra dåse så skyl dem grundigt og lad også dem dryppe godt af.

Blend hørfrøene i en kaffemølle eller lignende til fint mel.

Kom herefter dadlerne i en food processor og blend til de er findelt. Tilsæt så de øvrige ingredienser og blend til du har en jævn masse uden klumper. Det kan være nødvendigt at hjælpe food processoren lidt på vej ved at skrabe ned af siderne på skålen og holde pauser ind i mellem. 

Sæt dejen til kuglerne på køl til den er lidt mere fast og tril herefter dejen til kugler. Du kan trille kuglerne i kakaopulver, guldstøv eller bare helt almindeligt kokosmel.