Choko morgenmadsmuffins

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Morgenmad

Dessert til morgenmad? Ja tak:-)! Nogle gange skal morgenmaden bare have et ekstra gear og være lidt mere festlig. Selvom jeg kalder dem morgenmadsmuffins, så er de bestemt også værd at spise på andre tidspunkter af dagen. Ingredienserne er ret harmløse, så selvom 1 muffin med topping giver knap 19 g. dadler (ca. 4 mindre dadler) synes jeg ikke, det er helt tosset, når man samtidig får samme mængde søde kartofler + havre og lidt græskarkerneprotein. Dermed ikke sagt at morgenmaden skal bestå af disse muffins hver dag, men en gang imellem...:-) Fyr op under hverdagen her efter ferien.

Ingredienser:

Muffins:
125 g. havremel
25 g. græskarkernemel
100 g. afkølede kogte søde kartofler
100 g. dadler
2 dl. sojamælk med vanilje
25 g. kakaopulver
1 ½ tsk. bagepulver
1 tsk. loppefrøskaller
¼ tsk. vaniljepulver

Topping:
½ dl. kokosmælk
¼ dl. sojamælk med vanilje
50 g. kogte afkølede søde kartofler
50 g. dadler
5 g. kakaopulver
¼ tsk. vaniljepulver

Pynt:
Spiselige blomster/krydderurter fx skovsyre, morgenfrue, mynte, citronmelisse, hornvioler
Frugt/bær

Sådan gør du:

Lav to skåle; én med dadler til muffins og én med dadler til topping. Sæt dadlerne i blød i et par timer med mindre, du bruger meget bløde dadler og lad dem herefter dryppe godt af.

Muffins:
Blend dadler, sojamælk, loppefrøskaller og sødekartofler til en glat creme. Rør det sammen med de tørre ingredienser og fordel dejen i 8 muffinsforme. Bag muffinene ved 175 grader i 15-20 minutter og lad dem køle helt af, inden de pyntes.

Kan både opbevares på køl et par dage eller fryses uden topping.

Topping:
Blend alle ingredienser til en glat creme og sæt den på køl. Pynt muffinene med cremen og pynt gerne yderligere med spiselige blomster, frugt og/eller bær. Er du vild med topping skal du lave halvanden eller dobbelt portion.