Gulerodsjuice

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Kolde og varme drikke


I sidste måned var jeg til foredrag med Mads Bo fra Highonlife, og det fik mig til at støve juicemaskinen af. Nu er jeg kommet i gang med at juice igen - ikke hver dag, men en gang imellem. Og det smager jo fantastisk med en friskpresset juice! Jeg har stadig mine kvaler med al den pulp, der bliver tilovers, men jeg gemmer noget af det til at lave små pandekager med kikærtemel og resten får naboens høns. Jeg tror, hønsene er glade for min juicemaskine....

Vil også lige sige at foredraget var inspirerende og sjovt. Der var som sådan ikke noget nyt under solen, men nogle budskaber kan man ikke høre ofte nok og på forskellig måde. Lige pludselig er der noget, der siver ind:-)

Ingredienser:

ca 1. liter

750 g. gulerødder (rengjort vægt)
1 agurk
2 æbler
40 g. ingefær
½ citron med skal
½ citron uden skal

Sådan gør du:

Vask æbler, citron, ingefær og agurk. Skrub gulerødderne og skær evt. top og bund af. Hvis gulerødderne er meget beskidte, kan du skrælle dem. Fjern skrællen på halvdelen af citronen for at undgå, at juicen bliver for bitter.

Kom alle ingredienserne i juiceren og server juicen med det samme gerne med isterninger. 

Hvis du har en alm. juicer, kan juicen holde sig på køl i et døgn. Har du derimod en slowjuicer, kan holdbarheden være op til 3 døgn på køl.

Hvis du gerne vil gemme pulpen til madlavning, så er det en god ide at samle grøntsagerne og juice dem og herefter juice frugt, ingefær og citron  På den måde kan du bedre sortere pulpen efterfølgende.