Brunkager uden mælk og gluten

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Bagværk

Wupit så gik der en uge mere, og det blev 2. søndag i advent. Som barn syntes jeg tiden indtil juleaften sneglede sig afsted, men som voksen farer den ene adventssøndag forbi efter den anden. En god aktivitet til at stoppe op og nyde julemåneden kan være at bage brunkagerne her. Juleduften vil med garanti sprede sig i køkkenet - god fornøjelse.

Ingredienser:

ca. 50 stk.

100 g. rismel
50 g. boghvedemel
40 g. kokossukker
8 dadler
4 spsk. vand
60 g. kokosolie
1½ tsk. kanel
½ tsk. nelliker
½ tsk. natron
smuttede mandler til at pynte med

Sådan gør du:

Hak dadlerne i små stykker og kom dem i en kasserolle med vand og lad dem simre et par minutter. Tilsæt kokosblomstsukker og blend det hele til en glat dadelmasse med en stavblender. Der er ikke så meget i gryden, så stavblenderen skal køres rundt i kaserollen for at få det hele blendet. Rør kokosolien ud i den varme dadelmasse, så det smelter.

Bland alle de tørre ingredienser sammen og tilsæt dadelmassen med kokosolien og ælt det hele godt sammen. 

Rul dejen ud i ca. 2 mm. tykkelse mellem to stykker bagepapir og tryk dejen ud i figurer. Pynt figurerne med smuttede mandler. Fortsæt med at rulle ud til der ikke er mere dej.

Vær obs på ikke at rulle dejen for tykt ud, for så bliver brunkagerne ikke sprøde.

Brug en paletkniv til at flytte brunkagerne over på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem på 175 grader i 8-10 minutter – hold øje med dem for det går lige pludselig hurtigt. Hvis det er svært at få figurerne til at slippe paletkniven, kan du komme lidt mel på den, så går det lettere.

Lad dem køle helt af inden de kommes i en tætsluttende beholder.