Hvidkålsgryde med kikærter og quinoa

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad

Jeg er glad for denne ret, fordi den indeholder nogle af mine ynglingsingredienser: kikærter, kål, hvidløg, ajvar og ikke mindst quinao og krydderurter som persille eller endnu bedre koriander. Ajvar er en krydret grøntsagssauce med auberginer, der kan købes i mange supermarkeder eller hos etniske grønthandlere. Ajvar fås i flere varianter alt efter, hvor  stærk du vil have den. Jeg synes, den stærke version er temmelig stærk, så jeg bruger oftest medium stærk.

Ingredienser:

3-4 personer

300 g. hvidkål eller spidskål
1 løg
1-2 fed hvidløg
350 g. ajvar (medium stærk) hvis du vil have det meget stærkt, så vælg stærk ajvar
240 g./1 ds. kikærter
3/4 dl. plantefløde (jeg har brugt mandelfløde)
1 spsk. tamari
½ tsk. salt
friskkværnet peber
½ tsk. kokosolie til svitsning
quinoa (1 dl. pr. person)
bredbladet persille

Sådan gør du:

Bruger du kikærter fra dåse, så hæld vandet fra skyl dem og lad dem dryppe af.

Skær løget i små tern og pres eller hak hvidløget fint. Hvidkålen snittes helt fint. Kom kokosolie på en sauterpande eller i en gryde og svits løg og hvidløg ved middel varme til løgene bliver klare. Tilsæt hvidkålen og svits yderligere 5-10 minutter. Tilsæt kikærter, ajvar og tamari og lad retten simre 10 minutter, mens du rører i det undervejs. Tilsæt plantefløde og lad retten simre yderligere et par minutter til kålen er mør, men stadig har bid. Smag til med salt og peber.

Server retten med kogt quinoa (eller fuldkornsris, broccoli-ris eller hirse) og masser af bredbladet persille eller koriander.