Blog

Champignonsuppe

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad

Champignonsuppe - blog
Champignonsuppe indeholder oftest en del fløde og smør. Et alternativ til den lidt tungere sag, kan være denne champignonsuppe, hvor jeg har brugt butterbeans til at jævne suppen med. For at give den cremede konsistens kan du bruge enten mandel- eller sojafløde. Purløg og frisk kværnet peber på toppen er et must, for det giver det lille ekstra pift.

Vitalitet i vores mad

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Tanker om lidt af hvert

Økologi
Det er ikke nogen hemmelighed, at mit hjerte brænder for økologi og biodynamik. For mig giver det mening at dyrke jorden uden kemi, så afgrøderne på naturlig vis kan vokse sig store, stærke og fulde af næringsstoffer. Det er nemlig ikke altid, vi udelukkende kan se en vares fulde sundhedsvædi ud fra indholdsdeklarationen. Vi skal nemlig kigge nærmere på de sekundære stoffer, som planterne producerer.

Det har jeg skrevet en hel artiklen "Kan du se vitaliteten i dine madvarer?" i bladet Naturli. Du kan læse artiklen her på s. 54-56.

God fornøjelse!

Billede: Pixabay

 

Havreboller (glutenfri)

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Bagværk

Havreboller - blog
For noget tid siden smagte jeg nogle boller, der var bagt udelukkende på loppefrøskaller, havregryn og havremel. De var ret gode, så jeg har arbejdet videre med dem, og denne opskrift er resultatet. De er lette at lave og kræver få ingredienser i forhold til meget andet glutenfrit bagværk. Jeg er blevet ret vild med dem, og de kan bruges både til sødt og salt. Man kan selvfølgelig arbejde videre med dem og tilsætte fx tørret frugt, soltørrede tomater eller oliven alt efter, hvilken smag, man går efter. Prøv dem!