Blog

Langtidshævede surdejsboller

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Bagværk

Surdejsboller - blog
Jeg tror ikke, jeg nogensinde bliver træt af at eksperimentere med forskelligt bagværk, og jeg er efterhånden kommet godt i gang med at bage med surdej. Det giver en helt anden smag, når man bager med surdej og lader dejen langtidshæve.

Her er bollerne brugt til en lækker sandwich med kogt sød kartoffel, rødkål, rucula og dressing (som ikke er med på billedet) af græskarkernesmør, vand, salt og peber.

Sådan laver du glutenfri surdej

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Bagværk

Surdej blog
Glutenfri surdej med rismel, vand og sojayoghurt.

I et stykke tid - faktisk i et halvt år har jeg eksperimenteret med at bage med surdej. Og det mest utrolige er, at det er den samme surdej, jeg bruger! Det betyder, at det er lykkes mig at passe og pleje surdejen og ikke glemme den bagerst i køleskabet. Det er lidt utroligt og super godt, for jeg er blevet meget glad for at bage med surdej. 

Italiensk grøntsagssuppe

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad


Italiensk grøntsagssuppe - blog
Så blev det januar og tilmed lidt koldt, og koldt vejr kalder på suppe. Oven på jul og nytår kan maven godt have brug for en mættende grøntsagssuppe, der er lidt blid ved maven. Der er i hvert fald masser af dejligt grøntsager i suppen sammen med kikærter og fuldkornsris, der mætter godt. Drys gerne friske krydderurter over suppen fx persille eller basilikum, det giver lige det ekstra pift.