Blog

Henkogte tomater

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Øvrige lækkerier

Henkogte tomater blog
Sidste år lavede jeg artiklen Holdbar høst til bladet Naturli. I samme forbindelse kom jeg i gang med at henkoge tomater, og jeg kan kun sige, at jeg blev begejstret. Det meget let at lave henkogte tomater, og er du så heldig selv at dyrke tomater og har masser af dem, så er det en perfekt måde at gemme lidt sommer til den mørke tid (hvis du ikke har spist dem inden:-))

De kan bruges til mange forskellige ting fx pastasauce, pizzasauce, i wraps, pitabrød og sandwiches, til salater eller bare som topping på en rugbrødsmad. 

Du kan selv variere smagen alt efter, hvilke krydderurter og krydderier du kommer i.

Jeg har lavet to forskellige versioner af Henkogte tomater, så smut ind på Naturli.dk og få opskrifterne.

Hvis du har lyst at vide mere om fermentering og henkoging, så kan du læse hele artiklen Holdbar høst s. 34-38 og finde opskrifter på Kombucha, Æblemos og Surkål.

Langtidshævet, glutenfrit surdejsrugbrød

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Bagværk

Glutenfrit langtidshævet surdejsrugbrød - blog
Opskriften er som sådan ikke ny. Det er opskriften på Glutenfrit "rugbrød", som jeg har lavet i en langtidshævet version med surdej.Jeg synes begge brød er gode, men selv om ingredienserne er næsten de samme, gør surdejen og langtidshævningen noget ved smagen. Jeg har udelukkende brugt surdej som hævemiddel, og det fungerer fint, så der er ikke brug for ekstra gær.
Næste projekt må være at lave en helt ny "rugbrøds"opskrift med surdej og langtidshævning.

Grøntsagswok med spicy peanutsauce

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad

Grøntsagswok med spicy peanutsauce - blog
Jeg har ikke den store erfaring med wokretter, så jeg øver mig, og jeg synes faktisk det kan være svært at få stegt grøntsagerne tilpas. De skal gerne være lidt sprøde, når retten er klar til servering. Grøntsagernes konsistens betyder meget for det færdige resultat, for det er lækkert med variationen mellem bløde nudler, cremet sauce og sprøde grøntsager. Derfor skal alle grøntsagerne heller ikke svitses lige lang tid, for ellers bliver nogle af grøntsagerne for bløde inden andre er tilstrækkeligt møre. Det er også en mulighed at lave forskellig tykkelse på grøntsagsstavene alt efter, hvor lang tid de skal svitses. På den måde kan man muligvis komme alle grøntsagerne på panden samtidig. 

Det prøver jeg næste gang.