Blog

Spirulina-is med lime

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Øvrige lækkerier

Spirulinais blog
Istid, istid, istid.... Der er bare altid is-tid! Det er en universel sandhed... i hvert fald i følge mig:-) I lang tid har jeg sværget til chokoladeis eller chokolade-mokkais, men lige nu har spirulinaisen førstepladsen. Den er nemlig frisk både i smag og farve takket være lime og spirulina. Har du ikke spirulina, kan du også bruge chlorella - måske i lidt mindre dosis, for jeg synes, den smager af lidt mere.

Du kan finde opskriften på Spirulina-is med limeNaturli.dk

I artiklen Havets sunde grøntfoder: Alger kan du læse mere om både spirulina og chlorella. 

Brændenælde-chips

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Øvrige lækkerier

Brændenælde chips redigeret - blog
Jeg tror ikke, der findes chips, der er sundere end disse. Jeg ved det selvfølgelig ikke, men chips lavet af brændenælde, må i hvert fald ligge ret højt på listen over de sundeste, men også lækreste chips, der findes. Tag handsker på og smut ud i naturen og pluk dine egne råvarer. 

Undgå madspild

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Tanker om lidt af hvert

Grøntsager
De fleste af os kender det alt for godt - vi kigger ind i køleskabet og må konstatere, at vi ikke har fået brugt flere af fødevarerne, mens de var lækre og friske. Og efter et måltid ved vi ikke, hvad vi skal bruge resterne til, så de ryger i skraldespanden sammen med de varer, der har overskredet holdbarhedsdatoen. 

Vi kan sagtens blive bedre til at undgå madspild, men vi er helt klart ved at få øjnene op for fornuften i at undfå at smide mad ud. Det gælder både i private hjem og hos supermarkeder og restauranter. Flere og flere supermarkeder er begyndt at reducere deres madspild ved at være mere opmærksom på at sælge fødevarer tæt på udløbsdatoen billigt. Nogle restauranter, cafeer, hoteller og butikker benytter sig desuden af app'en too good to go, som du kan hente til din telefon. Via app'en kan du finde et måltid mad eller fødevarer til billige penge. 

Du kan læse mere på www.toogoodtogo.dk.

Jeg har også skrevet en artikel med gode råd til at reducere madspild hjemme i dit eget køkken. De kan læse artiklen "Sådan bruger du dine rester" på www.naturli.dk

Det er ren winwin at bruge det, man har købt ind - både økonomisk og ressourcemæssigt.