Er det sundt, fordi det er glutenfrit?

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Tanker om lidt af hvert

Glutenfrit mel trinevesteraa.dk
Jeg tror ikke, der har været så meget fokus på glutenfri kost og livsstil, som der er i disse år. Mange er blevet mere bevidste om, at gluten kan være årsagen til fordøjelsesproblemer, dårlige trivsel, hudproblemer og meget mere. Dermed ikke sagt, at alt kan løses med en glutenfri kost, men når vi spiser mange fødevarer, der indeholder mel af dårlig kvalitet, så bliver problemerne mere tydelige.

For nogle er det total afholdelse fra gluten resten af livet, mens andre kan spise det i begrænset mængde efter en glutenfri periode. Det afhænger af, i hvilken grad man er overfølsom, eller om man har cøliaki.

Men for at vende tilbage til mit indledende spørgsmål, så er det korte svar: Nej, det er ikke nødvendigvis sundt, fordi det er glutenfrit.

Mælke-, gluten- og sukkerfrit

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Tanker om lidt af hvert

Fri for mælk og gluten trinevesteraa.dk

På side 8 i Helsams tilbudsavis kan du læse en lille artikel jeg har skrevet om mælke-, gluten- og sukkerfri mad. Og du får også en opskrift på grovboller. 

Læs artiklen HER.

I din lokale helsekost kan du hente folderen "Fri for mælk og gluten", hvor jeg har leveret 2 af opskrifterne: bananis og de før omtalte grovboller. Du kan også læse folderen online HER.

Det er en folder lavet i samarbejde med Økologisk Landsforening og de øvrige opskrifter er lavet af Jørn Ussing, Katrine Klinken, Ditte Ingemann, Anette Harbech Olsen, Ane K. Gammelby og Helle Kofoed. 

I love øko!