Edamame-grønkålssalat

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Salater

Edamame-grønkålssalat trinevesteraa.dk
Jeg skal forbi min veninden og se hendes lille nyfødte dreng. Hun har spurgt om jeg ikke vil lave en salat at tage med til hende - det synes hun nemlig, hun trænger til. Så hun skal have denne salat serveret, og jeg håber det er lige det, hun kan bruge.
Der er i hvert fald masser af grønt til øjenen i denne salat fra både grønkål, edamamebønner samt persille, og macadamianøddeolien giver en skøn nøddesmag.

Coleslaw med grønkål og porre

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Salater

Coleslaw med grønkål og porre trinevesteraa.dk
Der er sæson for kål og rodfrugter. Både kål og rodfrugter er billig mad, der mætter meget og indeholder mange fibre til at holde maven i gang. Hvis du ikke er så vant til at spise kål, kan du gå stille og roligt frem, så du vænner maven til det.

Ingredienser:

2-3 personer

2 mellemstore gulerødder
100 g. hvidkål
1 stk. porre på ca. 10 cm.
1 blad grønkål
1 spsk. økologisk mayonnaise
1 dl. sojayoghurt naturel
½ tsk. honning
½ tsk. dijon sennep
1 tsk. citronsaft
lidt salt og peber
sesamfrø til at drysse med

Sådan gør du:

Pisk mayonnaise, sojayoghurt, sennep, honning og citronsaft sammen til dressingen og smag til med lidt salt og peber.

Riv gulerødderne groft og hak hvidkålet helt fint. Grønkålen vaskes grundigt, duppes tør for vand og snittes fint. Porren skylles og skræres i meget tynde ringe.

Rør grøntsagerne i dressingen og drys med sesamfrø.

Coleslaw kan spises til næsten hvad som helst og er godt til madpakken. Men det gør sig ualmindeligt godt i pitabrød med falaffel eller i en (vegetar)burger.

Boghvedesalat

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Salater

Boghvedesalat med kanel og abrikoser trinevesteraa.dk
Boghvede smager ikke af så meget i sig selv, men optager fint smagen fra krydderier. Salaten får sødme fra kanel og abrikoser, mens chili, krydderurter og purløgsblomster giver det søde modspil.