Rustik kartoffelsalat

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Salater


Jeg kan virkelig godt lide kartoffelsalat. Den mætter, smager godt og minder om sommer (uanset vejret). Jeg har tidligere lavet en Klassisk kartoffelsalat, som nok er og bliver den type kartoffelsalat, der spises mest. Men et bud på en lidt mere "voksen" udgave, kan være denne rustikke kartoffelsalat med sennepsdressing.

Ingredienser:

2-3 personer

500 g. kartofler (gerne små)
1 hoved hjertesalat
8 cornichoner
2 spsk. kapers
1 spsk. olivenolie
1 tsk. sennep
1 spsk. citronsaft
fint revet skræl fra ½ citron
½ potte dild
salt og peber

Sådan gør du:

Skrub kartoflerne grundigt og kog dem møre i letsaltet vand. Lad kartoflerne afkøle helt. Du kan med fordel koge kartoflerne dagen før. Du kan sagtens bruge store kartofler, men så er det en god ide at skære dem i halve eller kvarte.

Skær bunden af hjertesalaten og pluk bladene fra hinanden. Skyl salatbladene og dup dem tørre med et rent viskestykke eller brug en salatslynge. Riv bladene i mindre stykker.

Skær cornichonerne i mindre stykker og afdryp kapers.

Pisk olivenolie, citronsaft og sennep sammen og smag til med salt og peber. Rør de afkølende kartofler i dressingen og tilsæt de øvrige ingredienser og vend det hele rundt. Pynt med lidt ekstra dild.

Salaten er perfekt til grillaftner, buffeter og den er ligeledes god i madpakken. Og salaten kan fx spises sammen medl Grillede grøntsager, Knasende postej med cornflakes eller Fyldte snack peberfrugter.