Udskriv

Salat med hele havrekerner og ristede kikærter

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Salater

Salat med havrekerne ristede kikærter og blomkål blog
En salat må gerne have noget blødt, noget der knaser, lidt sødt og noget lidt strækt. De fleste sanser virker til at blive tilfredsstillet, når der er forskellige konsistenser og smage i det, vi spiser. Og det gør salaten så meget mere spændende at sætte tænderne i.

Det er ikke svært at lave salaten, men den tager lidt tid at forberede, fordi havrekernerne gerne skal stå i blød inden kogning og kikærter og blomkål skal ristes. Lad dog ikke det afskrække dig for at lave den.

Ingredienser:

2-4 personer alt efter om det er hovedret eller tilbehør

1 dl./75 g. hele havrekerner evt. glutenfri
1 dl. vand
1 tsk. tamari eller sojasauce
150 g. kikærter
200 g. blomkål
3-4 stilke grønkål/75 g. rengjort grønkål
1 rød peberfrugt
½ bt. purløg
½ bakke karse
3/4 spsk. olivenolie
1/4 tsk. røget paprika
½ tsk. paprika
lidt salt

Dressing:
1 spsk. hindbæreddike
1 spsk. balsamico glace*
½ spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber

Sådan gør du:

Sæt havrekernerne i blød natten over eller fra morgen til aften. Skyl dem grundigt og kog dem møre i 1 dl. rent vand + 1 tsk. tamari eller sojasauce. Det tager ca. 20 minutter. Hæld dem over i en si og skyld dem efter de er kogt, så de ikke klistre. Lad dem dryppe godt af.

Skær blomkålen i mindre buketter og kom den i en skål sammen med kikærter, olivenolie, paprika, røget paprika og lidt salt. Bland det hele godt sammen og fordel det på en bageplade beklædt med bagepapir og bag blandingen i ovnen i 50 minutter ved 175 grader.

Rør herefter dressingen sammen og hak grønkålen helt fint og skær peberfrugten i mindre tern. Purløget hakkes/skæres/klippes i små stykker og karsen klippes af.

Bland purløg, karse, grønkål, peberfrugt, hele havrekerner og dressing sammen i en skål. Tilsæt ristet blomkål og ristede kikærter, når de er kølet af og vend det hele sammen. Og så er salaten klar.

Kan spises som hovedret eller til Knasende nøddepostej med cornflakes, Fyldte portobellosvampeRis-og champignonfrikadeller, Grøntsagsfrikadeller eller hvad du har lyst til.

Hvis du ikke skal servere salaten med det samme, så vent med at tilsætte kikærter og blomkål til servering. På den måde bevares deres sprødhed bedst.

*Balsamico glace er en tyktflydende balsamico. Det er egentlig bare balsamico, der er kogt ind til en sirupslignende konsistens med en sødlig smag.

Tilføj kommentar


Sikkerhedskode
Opdatér