Udskriv

Broccoli-blomkåls couscous

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Salater

Broccoli blomkåls couscous
Rimer januar på salat...? Nej egentlig ikke, men måske er det din hensigt at spise mere af det grønne i 2016 og særligt efter julens (mad)hygge? Ligegyldigt hvad, så er det ikke til at tage fejl af, at grøntsager i rige mængder er sunde for os, men det må ikke være kedeligt at spise grøntsager og salater. Jeg er selv glad for denne salat, da det er en let måde at spise godt med blomkål og broccoli. Krydderurterne må du endelig ikke spare på, for de er med til at gøre hele forskellen sammen med lidt søde, tørrede abrikoser samt lidt hasselnødder (som kan udskiftes med andre nødder eller kerner). 

Ingredisenser:

2 personer

100 g. broccoli
100 g. blomkål
5 abrikoser
1 gulerod
20 g. hasselnødder
1 håndfuld blandet frisk persille, basilikum og dild
1 spsk. olivenolie
1 tsk. citronsaft
salt og friskkværnet peber

Del blomkål og broccoli i mindre buketter og kom dem i en skål, hvor de overhældes med kogende vand. Lad dem stå i vandet i 1-2 minutter og hæld vandet fra i. Skyld dem under den kolde hane, så de køles ned igen. Slyng broccolien og blomkålen i en salatslynge og kom dem herefter i foodprocessoren. Kør til du har en findelt masse, der minder om cous cous.

Skær guleroden og abrikoserne i små tern. Hak hasselnødderne og krydderurterne groft.

Rør olie, citronsaft, salt og peber sammen til en dressing. Vend alle ingredienserne sammen og lad salaten trække lidt inden servering.

Opskriften stammer fra min e-bog: "Snacks og mellemmåltider uden mælk og gluten", som du kan købe her

Tilføj kommentar


Sikkerhedskode
Opdatér