Salat skal der til....

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Salater

Salat skal der til
4. søndag i advent kom lige flyvende, og måske har du taget hul på julens glæder i form af småkager, julemad, slik og konfekt. Alt sammen noget, der for de fleste af os hører julen til. Alligevel kan en salat være kærkommen til en afveksling, derfor kommer jeg her med fire forslag.

Jeg synes, det er rart med grøntsager på julebordet, så der er noget frisk og sprødt, noget at tygge i og noget, der kan være en modvægt til den typisk mindre sunde julemad.

Ud over at det smager godt, så er der flere fordele ved at servere noget grønt.

For det første så giver salater af kål og bælgfrugter gode fibre, der holder os mætte længere og maven i gang.

For det andet så kan en lækker salat (hvis man spiser den selvfølgelig...) tage lidt af pladsen i maven, så der er mindre plads til de mere usunde ting. Og det kan have sine fordele...

For det tredje så indeholder frugt og grønt masser af vitaminer, mineraler og antioxidanter og giver hermed god næring og energi til kroppen.

Og for der fjerde så indeholder eksempelvis kål svovlforbindelser, der er gode for vores afgiftning, som kan være lidt belastet her hen over jul og nytår. Der er her tale om kål der ikke er vendt med fløde, smør og andet.

Så kom i køkkenet og hak og snit - du bliver glad for det!

Hvis du mangler inspiration kan du kaste dig over disse 4 opskrifter:

Farverig grøntkålssalat

Broccolisalat

Coleslaw med grønkål og porre

Bælgfrugtsalat

Glædelig 4. søndag i advent herfra:-)

Tilføj kommentar


Sikkerhedskode
Opdatér