Coleslaw med grønkål og porre

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Salater

Der er sæson for kål og rodfrugter - både kål og rodfrugter er billig mad, der mætter og indeholder mange fibre til at holde maven i gang. De sprøde grøntsager giver noget at tygge på, mens sennep og porre sørger for at kilde smagsløgene lidt. Pep din burger, sandwich eller pitabrød op med en omgang coleslaw eller server coleslaw'en til din ynglings postej eller frikadelle.

Ingredienser:

2-3 personer

2 mellemstore gulerødder
200 g. hvidkål
1/4 porre 
1 blad grønkål
1,5 spsk. vegansk mayonnaise
1,5 dl. sojayoghurt naturel
3/4 tsk. kokosblomstsirup
1 tsk. dijon sennep
1,5 tsk. citronsaft
lidt salt og peber
1,5 spsk. ristede sesamfrø

Sådan gør du:

Pisk mayonnaise, sojayoghurt, sennep, sirup og citronsaft sammen til dressingen og smag til med lidt salt og peber.

Riv gulerødderne groft og hak hvidkålet helt fint. Grønkålen vaskes grundigt, duppes tør for vand og snittes fint. Porren skylles og skræres i meget tynde ringe.

Rør grøntsagerne i dressingen og drys med sesamfrø.

Coleslaw kan som nævnt spises til næsten hvad som helst og er godt til madpakken.