Udskriv

Rødkålssalat med julestemning

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Salater

Rødkålssalat med julestemning - blog
I juletiden kan vi have godt af en god salat. Rødkålssalat her er med appelsin, ristede hasselnødder og et twist af kanel og vanilje. Det er godt at give maven lidt at arbejde med samt svovl fra kål og limonen fra citronskræl til at hjælpe (jule)afgiftningen lidt på vej. Kanel er endvidere godt for blodsukkeret, som du kan læse mere om i Julens krydderier.

Ingredienser:

6 personer

350 g rødkål
1 dl. sojafløde
1 spsk. hørfrøolie eller olivenolie
1 ½ spsk. citronsaft og skræl se opskriften på Frisk citron på glas
½ tsk. kanel
et drys vaniljepulver
1 (mad)æble
1 appelsin eller 2 clementiner
1 håndfuld rosiner
50 g hasselnødder

Sådan gør du:

Rist hasselnødderne ved middelvarme på panden til skallen løsner sig. Ryst panden undervejs og pas på nødderne ikke bliver sorte. Lad dem køle af og gnid skallerne af i et viskestykke – hak nødderne groft.

Bland sojafløde og citronsaft- og skræl i en skål og rør det sammen – det tykner lidt. Rør hørfrøolien i og tilsæt kanel og vaniljepulver. Snit kålet meget fint (brug eksempelvis et juliennejern) og bland det i dressingen. Skær æble og appelsin i mindre tern og bland det i salaten. Vend tilsidst hakkede hasselnødder og rosiner i. Lad gerne salaten trække nogle timer, for så kommer smagen bedre frem.

Tilføj kommentar


Sikkerhedskode
Opdatér