Udskriv

Blommegrød

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Øvrige lækkerier

Blommegroed
Lige nu er det sæson for blommer. Jeg er så heldig, at naboen har flere blommetræer, som jeg bare kan plukke løs af. Jeg er helt overvældet af, hvor mange blommer et træ kan producere, og det er helt umuligt at følge med. Jeg har forsøgt at gøre et indhug i blommerne, og har derfor har den stået på blommer i køkkenet. Det er der kommet lidt forskellige opskrifter ud af, som du kan se den næste tid.

Ud over at blommer smager skønt, så er de også sunde. Blommer består af vand, kulhydrater og fibre. Dertil kommer lidt C-vitamin, A-vitamin, betacaroten (forstadiet til A-vitamin), kalium, fosfor og en mindre mængde calcium og magnesium. 

Udskriv

Rabarberkompot

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Øvrige lækkerier

Rabarber kompot
Det er let at lave rabarberkompot også uden alt for meget sødt, men der skal sødt til for at give modspil til de syrlige rabarber. Der er også masser af vanilje i simpelthen fordi det smager fantastisk.

Der er egentlig ikke sæson for rabarber lige nu. Sæsonen er fra april til juni og igen fra slutningen af august og ind i oktober. Men måske har du lige som jeg rabarber i fryseren, og så bliver der pludselig rabarbersæson hele året. 

Udskriv

Påskeinspiration

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Øvrige lækkerier

Påskeinspiration
Så er det lige ved og næsten. Påsken står for døren og hermed står den også på fridage og måske gæster. Jeg har samlet lidt inspiration til påskebordet som kan dække forskellige behov. Alt er glutenfrit og vegansk, så hop bare om bord...