Træstammer

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Øvrige lækkerier


Uha, uha det her er farlige sager! Træstammer lavet af kogte sorte bønner, mandelmel og dadler over trukket med hjemmelavet marcipan. De smager temmelig godt, hvis jeg selv skal sige det, og det gør bestemt ikke noget, at de er lavet af gode sager. Farven er anderledes end almindelige træstammer, fordi marcipanen er lavet af mandler med skal og kokosblomstsukkker, så vil du gerne skjule farven på marcipanen, kan du pensle dem over det hele med chokolade.

Knækbrød med dulsetang

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Øvrige lækkerier


Det er let og bekvemt at have knækbrød på lager, for de er geniale til at have med på farten eller til et lille (og måske hurtigt) måltid. Knækbrød kan jo varieres i det uendelige alt efter, hvad man har lyst til og ikke mindst efter, hvad der er på lager i køkkenskabene. I denne version har jeg brugt dulsetang (også kaldet søl) som ekstra smagsgiver.

Du kan finde opskriften på www.naturli.dk, hvor du også kan læse min artikel Det er tangen, der tæller. Opskriften finder du ved at scrolle lidt ned på siden.

At tilsætte tang hist og her i retter og bagværk er en god måde at få tang ind i kosten. Det gør det nemlig meget lettere at få spist lidt tang. Tang fungerer fint i mindre mængder i bagværk, men også i supper fx misosuppe.

Du kan også riste lidt tang let i ovnen eller på brødristeren, knuse det og blande det med salt. På den måde får du en lille mængde tang, hver gang du tilsætter salt til maden. Du kan bruge den tangtype du kan lide og skrift gerne mellem forskellige typer.