Grønkålschips

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Øvrige lækkerier


Chips kan laves af mange forskellige råvarer - også af grønkål. Har du ikke kastet dig ud i kunsten at lave dine egne grønkålschips, så er det måske nu, du skal gøre det. Det er ret let, og det tager ikke ret lang tid, før du kan sætte tænderne i de sprøde grønkålschips. Et godt tip er dog at have tandstikkere ved hånden, for små stykker grønkål har det med at sætte sig overalt.

Blommegrød

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Øvrige lækkerier

Lige nu er det sæson for blommer. Jeg er så heldig, at naboen har flere blommetræer, som jeg bare kan plukke løs af. Jeg er helt overvældet af, hvor mange blommer et træ kan producere, og det er helt umuligt at følge med. Jeg har forsøgt at gøre et indhug i blommerne, og har derfor har den stået på blommer i køkkenet. Det er der kommet lidt forskellige opskrifter ud af, som du kan se den næste tid.

Ud over at blommer smager skønt, så er de også sunde. Blommer består af vand, kulhydrater og fibre. Dertil kommer lidt C-vitamin, A-vitamin, betacaroten (forstadiet til A-vitamin), kalium, fosfor og en mindre mængde calcium og magnesium. 

Rabarberkompot

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Øvrige lækkerier


Det er let at lave rabarberkompot også uden alt for meget sødt, men der skal sødt til for at give modspil til de syrlige rabarber. Der er også masser af vanilje i simpelthen fordi det smager fantastisk.

Der er egentlig ikke sæson for rabarber lige nu. Sæsonen er fra april til juni og igen fra slutningen af august og ind i oktober. Men måske har du lige som jeg rabarber i fryseren, og så bliver der pludselig rabarbersæson hele året.