Brændenælde-chips

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Øvrige lækkerier


Jeg tror ikke, der findes chips, der er sundere end disse. Jeg ved det selvfølgelig ikke, men chips lavet af brændenælde, må i hvert fald ligge ret højt på listen over de sundeste, men også lækreste chips, der findes. Tag handsker på og smut ud i naturen og pluk dine egne råvarer. 

Ingredienser:

½ liter friske brændenældeblade (bladene er presset godt sammen i litermålet)
½ spsk. olivenolie
knap 1/4 tsk. salt
½ tsk. sød paprika
1/4 tsk. røget paprika
lidt chilipulver
1½ spsk. gærflager

Sådan gør du:

Tag handsker på og pluk en masse brændenældeblade. Mængden i opskriften passer med ½ liter let sammenpressede blade.

Skyl bladene og slyng dem tørre i en salatslynge eller dup dem tørre med et rent viskestykke eller køkkenrulle. Kom brændenældebladene i en skål og hæld olie, krydderier og gærflager over dem. Tag en plasticpose på den ene hånd og vend brændenældebladene med olie, krydderier og gærflager.

Hæld bladene ud på en bageplade beklædt med bagepapir og fordel dem i et jævnt lag. Bag dem i ca. 15 minutter ved 150 grader.

Vend i chipsene undervejs og hold godt øje med dem, for de kan hurtigt få for meget. 

Så snart de er kølet af er de klar til servering.

Brændenælder er sunde og indeholder bl.a. jern, A-og C-vitamin + flavonoider, så de er slet ikke så tossede at spise. Du kan læse meget mere  om de sunde brændenælder i min artikel "Brændenælde - en spændende urt".