Grønkålschips

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Øvrige lækkerier


Chips kan laves af mange forskellige råvarer - også af grønkål. Har du ikke kastet dig ud i kunsten at lave dine egne grønkålschips, så er det måske nu, du skal gøre det. Det er ret let, og det tager ikke ret lang tid, før du kan sætte tænderne i de sprøde grønkålschips. Et godt tip er dog at have tandstikkere ved hånden, for små stykker grønkål har det med at sætte sig overalt.

Ingredienser:

3-4 stilke grønkål
1 tsk. kokosolie eller olivenolie
lidt salt
lidt gærflager
½ tsk. løgpulver

Sådan gør du:

Fjern de grove stilke og riv grønkålsbladene i grove stykker. Skyl grønkålen grundigt og kør den tør i en salatslynge eller dup den tør med et rent viskestykke.

Fordel olien i dine hænder og gnid grønkålsbladene med olien så den fordeles godt. Drys salt, gærflager og løgpulver over grønkålsbladene og brug igen fingrene til at fordele krydderierne.

Bag grønkålschipsene ved 150 grader i 10-15 minutter. Hold øje med dem hele tiden – det går pludseligt hurtigt!

Tag chipsene ud løbende som de bliver færdige.