Morgenmadsmuffins med yoghurt og bær

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Morgenmad

Disse muffins kan laves aftenen før, så de er afkølede og klar til morgenbordet næste dag. På dage, hvor du har mere tid, kan du bage dem om morgenen og lade dem køle af, mens du tager et dejligt bad. De er lette at lave, og de forvandler sig til et lille fest måltid, når de toppes med sojayoghurt, bær og citronmelisse eller mynte. De er ikke så søde, men ønsker du dem sødere, kan du tilsætte lidt flere dadler eller komme lidt kokosblomstsirup oven på dem til servering. 

Morgenmadsdessert med spirulina og hindbær

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Morgenmad

Nogle dage må morgenmaden godt være lidt ud over det sædvanlige, og det synes jeg godt man kan sige at denne morgenmad er. Min morgenmad ser i hvert fald ikke sådan ud til daglig. Derfor er det også dejligt at gøre lidt mere ud af det, når man tid til det - det tror jeg på, man bliver glad af og selvforkælelse og forkælelse af andre, skal der altid være plads til. 

Du kan finde opskriften på www.naturli.dk, hvor du også kan læse mere om spirulina fx i artiklen Havets sunde grøntfoder: Alger, og du kan finde flere opskrifter op hjemmesiden med tang og alger. 

Myslien jeg har brugt til morgenmadsdesserten kan finde op min side. Opskriften hedder Mysli med spiret boghvede, men du kan også lave din helt egen eller købe en lækker en af slagsen.

Grød hele dagen

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Morgenmad

Morgenmad: Boghvede-hirsegrød med sød kartoffel- og pekantopping

Idette nummer af Naturli kan du finde min artikel om grød og fire opskrifter på grød til alle dagens måltider. Du kan finde bladet i din helsekostforretning eller læse det her. Artikler og opskrifter er fra side 42-48.

Frokostgrød Havregrød to go med squash æble og kardemomme blog
Frokost: Instant havregrød on-the-go med squash, æble, mynte og kardemomme. Hæld kogende vand på, rør rundt og lad blandingen trække ca. 5 minutter og nyd herefter din grød.

 Aftengrød Havreotto blog
Havre-otte med knoldselleri, pinjekerner og rosmarin. Den kan spises som en selvstændig ret eller sammen med fx tofu, frikadeller eller en postej.

Snackgrød Nougat chiagrød blog
Sidste med ikke mindst en grød til den lille sult: Nougat-chiagrød. Grøden kan også sagtens spises som morgenmad eller hvilket som helst andet måltid. 

Jeg håber, du har fået inspiration til forskellige typer af grød og har lyst til at komme i gang med både kolde og varme typer af grød.