Chokoladesmoothie bowl

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Morgenmad

Jeg er blevet meget begejstret for blomkålsris fra frost. Særligt når de kan købes for en slik i Rema 1000 i en økologisk udgave (jeg bliver ikke betalt af Rema 1000 for at skrive dette). Jeg var ikke klar over, at man kan fryse blomkål, men det er absolut intet problem. Frossen blomkål er virkelig velegnet og velsmagende i en smoothie. Jeg tror faktisk ikke, at nogen vil gætte, der er blomkål i smoothien, hvis de ikke får det at vide. Ud over min begejstring for frossen blomkål afspejler smoothie-bowlen min store kærlighedsforhold til næsten alt, hvad der indeholder kakao/chokolade, men du kan også bruge blomkålsris sammen med bær og lidt spinat eller grønkål. Here goes:

Morgenmadsmuffins med yoghurt og bær

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Morgenmad

Disse muffins kan laves aftenen før, så de er afkølede og klar til morgenbordet næste dag. På dage, hvor du har mere tid, kan du bage dem om morgenen og lade dem køle af, mens du tager et dejligt bad. De er lette at lave, og de forvandler sig til et lille fest måltid, når de toppes med sojayoghurt, bær og citronmelisse eller mynte. De er ikke så søde, men ønsker du dem sødere, kan du tilsætte lidt flere dadler eller komme lidt kokosblomstsirup oven på dem til servering. 

Morgenmadsdessert med spirulina og hindbær

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Morgenmad

Nogle dage må morgenmaden godt være lidt ud over det sædvanlige, og det synes jeg godt man kan sige at denne morgenmad er. Min morgenmad ser i hvert fald ikke sådan ud til daglig. Derfor er det også dejligt at gøre lidt mere ud af det, når man tid til det - det tror jeg på, man bliver glad af og selvforkælelse og forkælelse af andre, skal der altid være plads til. 

Du kan finde opskriften på www.naturli.dk, hvor du også kan læse mere om spirulina fx i artiklen Havets sunde grøntfoder: Alger, og du kan finde flere opskrifter op hjemmesiden med tang og alger. 

Myslien jeg har brugt til morgenmadsdesserten kan finde op min side. Opskriften hedder Mysli med spiret boghvede, men du kan også lave din helt egen eller købe en lækker en af slagsen.